Merdiven bozuk, prompter arızalı, koltuk yırtık... Birleşmiş Milletler'in her şeyi çürük!

BM’nin küresel krizlerdeki etkisizliğine teknik skandallar eklendi. Liderlerin konuşması ikazsız şekilde kesildi, teleprompterlar bozuldu, yürüyen merdivenler arızalandı, yırtık koltuklar göze çarptı.

GİRİŞ 25.09.2025 17:28 GÜNCELLEME 25.09.2025 17:41

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler’in resmi karargahındaki teknik aksaklıklar kurumu bir kez daha tartışmaya açtı.

Küresel olaylardaki etkisizliği nedeniyle fiilen işlevini yitirdiği yönünde eleştirilen Birleşmiş Milletler’in acınası durumu, Genel Merkez binasında da kendisini gösterdi.

MİKROFON SİSTEMİ EKSİK

Liderlerin konuşması sırasında mikrofonlar hiçbir ikaz olmaksızın kesildi. Başkan Receo Tayyip Erdoğan’ın Filistin konulu konferanstaki konuşması 5 dakikanın sonunda kesintiye uğradı. Sürenin dolmasıyla otomatik olarak kapandığı belirtilen mikrofonlarla ilgili dünya liderlerine hiçbir ön bildirim veya ikaz sistemi geliştirilemedi.

YÜRÜYEN MERDİVENLER BOZUK

Birleşmiş Milletler binasındaki yürüyen merdivenler sürekli arızalandı. Liderler, arızalı merdivenlerden yürüyerek çıkmak zorunda kaldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi ile birlikte bindiği yürüyen merdivenin aniden durması üzerine ikili merdivenleri yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.

PROMPTERLAR BOZUK

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ndeki teleprompter arızaları yaşandı. Liderlerin konuşması sırasında yardımcı metin uygulaması sunan teleprompterlar çok defa bozuldu. ABD Başkanı Trump’ın BM Genel Kurulu konuşması sırasında teleprompterın azizliğine yakalandı.

KOLTUKLAR YIRTIK

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ndeki bir diğer çürüklük koltuklara yansıdı.

BM’nin ana karargahındaki sandalyelerin birçoğunun deforme olduğu görüldü. İlk olarak İsrail’e ayrılan sandalyelerin yırtık ve eski olduğu kamuoyuna yansırken, kamuoyuna yansıyan fotoğraf karelerinde yırtık koltukların BM merkezindeki birçok noktada yer aldığı görüldü.



 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 1
  • Polat 1 saat önce Şikayet Et
    Mekan bile “ben bitmişim” diyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi görüşmede kritik madde: F-35'lerin akıbeti ve Suriye'nin geleceği belli oluyor!
Altında 1979'dan bu yana en yüksek artış! Yüzde 40 kazandırdı