Başkan Erdoğan yurda döndü! Burhanettin Duran'dan tarihi zirve değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye gitmişti. Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından yurda döndü.

GİRİŞ 26.09.2025 09:50 GÜNCELLEME 26.09.2025 10:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TRK" uçağı, 07.45'te Atatürk Havalimanı'na indi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir tarafından karşılanan Erdoğan, daha sonra havalimanından ayrıldı.

(Temsili)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da İstanbul'a geldi.

BURHANETTİN DURAN'DAN TARİHİ ZİRVE DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, şu ifadelere yer verdi:Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ve Vaşington duraklarını içeren ABD seyahati oldukça yüksek tempolu ve verimli geçti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin’in sesi ve uluslararası toplumun vicdanı olan Cumhurbaşkanımız, aynı zamanda konuşmasında Türk dış politikasının bölgesel ve küresel vizyonunu da ortaya koydu.

Afrika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Amerika kıtasında yer alan devletlerin liderleriyle ikili ve çok taraflı görüşmeler yaptı, düşüncelerini Newsweek ve Fox News gibi mecralarda dile getirdi.

ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı tarihi nitelikteki görüşme ise oldukça samimi bir ortamda geçti. Görüşmede savunma sanayisinden ticarete, enerjiden bölgesel ve küresel sorunlara kadar çok sayıda konu ele alındı ve belirli konularda önemli mesafeler katedildi."

KAYNAK: TRT HABER
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • kendi halinde 5 saat önce Şikayet Et
    Gerçekleri oraya gidenler tek tek açıklasın bizim muhalif kafalara ve muhalefete belki vizyon katar Devlet adamı nasıl olunur onun dersini Erdoğan'dan öğrenirler.
    Cevapla
  • Mamıt 6 saat önce Şikayet Et
    Duran hele sen arada çık herkes görüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Zirveyi gölgeleme çabaları boşa çıktı! Tom Barrack'tan 'Meşruiyet' açıklaması
ABD gezisinin büyük resmi