Trump'ın sözlerine sert yanıt! Rusya'dan Türkiye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin egemen bir devlet olarak Rusya ile hangi alanlarda işbirliği yapacağına kendisinin karar verdiğini söyledi.

Trump'ın sözlerine sert yanıt! Rusya'dan Türkiye açıklaması
Trump'ın sözlerine sert yanıt! Rusya'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 27.09.2025 08:39 GÜNCELLEME 27.09.2025 08:40

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Rus enerji kaynakları ile ilgili ifadelerini yorumlayan Peskov, TürkAkım doğal gaz boru hattı ve Mavi Akım doğal gaz boru hattının tam kapasiteyle çalıştığını belirtti. Peskov, Türkiye ile Rusya'nın ticari ve ekonomik işbirliğini sürdürdüğünü dile getirerek, "Türkiye, Rusya ile hangi alanlarda işbirliği yapacağına kendisi karar veren egemen bir devlettir." diye konuştu. Kremlin Sözcüsü, Türkiye'nin belirli malların belirli ticaret türlerini avantajlı görüyorsa, bu yönde alışverişe devam edeceğini kaydetti.

Trump Oval Ofis'te Erdoğan'a, "Yapabileceği en iyi şey, Rusya’dan petrol ve gaz almamak olur." demişti. Görüşmeden sonra da Erdoğan'ın Rusya'dan petrol alımını durduracağına inandığını söylemişti. Fakat Trump, Erdoğan'ın görüşmede doğrudan böyle bir taahhütte bulunmadığını ifade etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    reis işini biliiir
    Cevapla
  • mevhibe inal 12 saat önce Şikayet Et
    Global Çete BİZİM topraklarımız, kaynaklarımız, anlaşmalarımız ile çok ilgili! Etrafımıza Üsler-Kuklalar yerleştirip saldırtarak ara bozmaya, zayıflatmaya, Tek Kutup sömürüsünü pekiştirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Gorbaşov 18 saat önce Şikayet Et
    Bu bir gerçektir şu ana kadar Rusların açlıktan bir birini yememenin sebebi Turkiye idi açık bir pencere bırakmıştı artık turkiye pencereyi kapatsa ambargo uygulasa Rusların nefesleri kesilir açlıktan bir birini doyurup yiyerler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alanya'da sahne Icardi'nin! Galatasaray dev maç öncesi moral depoladı
Netanyahu BM'de kürsüye çıktı, salon boşaldı! Tek tek terk ettiler