Zelenskiy'den çok konuşulacak Suriye sözleri: Esad gibi pislikler...

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Suriye'nin, Beşar Esad aleyhinde çıkardığı tutuklama kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Esad gibi pisliklerin harabeye çevirdiği ülkelerin yeniden inşasına yardımcı olan herkese minnettarız" dedi.

GİRİŞ 27.09.2025 23:52 GÜNCELLEME 28.09.2025 09:01

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye yargısının Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhinde gıyabi tutuklama kararı çıkarmasına ilişkin olarak bir açıklama yayımladı.

Ukraynalı lider açıklamasında, "Suriye'nin, Eski Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhinde çıkardığı tutuklama kararını memnuniyetle karşılıyor ve onu adalete teslim etmeye yönelik tüm çabaları destekliyoruz. Kendisi, geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana üst düzey Ukraynalı suçlular ile birlikte Moskova'da saklanıyor. Dünyanın en azılı katilleri ve suçlularının cezasızlığın başkentinde adaletten kaçıyor olması, çok şey anlatıyor" dedi.

"ULUSLARARASI HUKUKUN GÜÇLENDİRİLMESİNE YARDIMCI OLAN HERKESE MİNNETTARIZ"

Zelenskiy Rusya'yı hem kendi suçlarını hem de başkalarının suçlarının üzerini örtmekle suçlayarak, "Cezasızlığa son vermenin tek yolu, baskı, kolektif eylem ve tüm suçlar için hesap verebilirliktir. Dünyanın dört bir yanında uluslararası hukukun güçlendirilmesine ve Beşar Esad gibi pisliklerin harabeye çevirdiği ülkelerin yeniden inşasına yardımcı olan herkese minnettarız" ifadelerine yer verdi.

ESAD, LUHANSK VE DONETSK'İN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMIŞTI

Devrik Suriye lideri Esad, Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk bölgelerinin bağımsızlığını tanımış ve bu durum 2022'de Suriye ve Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasına neden olmuştu. Ukrayna ayrıca 2023 yılında Esad'a yaptırım uygulamıştı.

ZELENSKİY BM'DE SURİYE DEVLET BAŞKANI EŞ-ŞARA İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Zelenskiy, 80. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında ABD'nin New York şehrinde Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüşmüştü. İki lider ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden tesisine ilişkin ortak bir bildiri imzalamıştı.

KAYNAK: İHA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 59
  • Müslüman Uyuma! 1 ay önce Şikayet Et
    Çok konuşacak, şaşacak bir şey yok. Siyonistlerin Müslümanları bölme-sömürme stratejisi.
    Cevapla
  • emre karadavut 1 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'yı saçma sapan maceraya sürükleyip perişan etmiş sanki Esedden farklı bir profil gibi çıkmış boş boş konuşuyor. Ukrayna'nın topraklarının yarısını rusyaya vermişsin yeraltı kaynaklarını abd ye vermişsin utanmaz halen konuşuyorsun...
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 1 ay önce Şikayet Et
    Esad yönetimdeyken bu lafları etseydin inanırdık, adam defolup gittikten sonra bunları söylemenin hiçbir anlamı yoktur
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sende abd nin kuyruğuna takılıp ülkeni yıktırdın şaklaban , siyaset yeri gelince ayıya dayı deme sahasıdır.Bütün vatandaşların avrupaya gitti bütün üslerini limanlarını , yer altı madenlerini rusyaya abd ye peşkeş çektin şaklaban abd kuklası dansöz senin ülken değil orası 100 senede ayağa kalkamaz aferin iyi anlaştınız masa altında abd ile hain
    Cevapla
  • Çeçen mücahit 1 ay önce Şikayet Et
    Sn zelenski sanki kendi sütten çıkmış ak kasikmis gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu herkesin merakla beklediği tarihi duyurdu
Çin'in 5 yıllık planında Türkiye var! Dönüşüme ortak olunacak