TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım'dan önemli ziyaret... Aliyev ile bir araya geldi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'ı kabul ettiğini duyurdu.

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım'dan önemli ziyaret... Aliyev ile bir araya geldi!
TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım'dan önemli ziyaret... Aliyev ile bir araya geldi!
GİRİŞ 06.10.2025 14:00 GÜNCELLEME 06.10.2025 14:00

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, TDT Devlet Başkanları Konseyinin 12. Zirvesi için Gebele kentine gelen Yıldırım ile görüştü.

GEÇMİŞ TEMASLAR ELE ALINDI!

Görüşmede Aliyev ile Yıldırım arasında geçmişteki temaslar ve ziyaretler ele alındı.

Yıldırım, TDT'ye verdiği destekten dolayı Aliyev'e teşekkür ederek, Aksakallar Konseyinin Türk devletleri arasındaki işbirliğinin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

12. ZİRVENİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Görüşmede ayrıca, TDT Devlet Başkanları Konseyinin 12. Zirvesi'nin önemine değinildi ve Azerbaycan'da düzenlenen uluslararası etkinliklerde olduğu gibi bu zirvenin de yüksek düzeyde gerçekleştirileceğine duyulan güven dile getirildi.

Aliyev ve Yıldırım, görüşmede Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve stratejik müttefiklik ilişkilerinin tüm alanlarda daha da genişleyeceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aliyev boş adam İsrail yanlısı
    Cevapla
  • Komedyen Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Misafir, Özgür Özel boş adam İsrail yanlısı
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 2 ay önce Şikayet Et
    Hüsnü zan etmek istiyorum İNŞALLAH faydalı olur patinaj olmasında yol alalım..
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Lannnn şu siyonist sevici azerinin yanında ne işiniz var
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Müslüman bir ülke ve siyasi önceliği İslam'ın çıkarlarına göre, yallah diyen batı yalakası. Beğenmiyorsan buyur yunanistan'a ermenistan'a israil'e, senin gibi soyunu sopunu unutmuş şaşkınlar bol o ülkelerde.
    Cevapla
  • yallah 2 ay önce Şikayet Et
    Siyasal İslamını başka yerde pazarla. Yallah Arabistan'a. Türkiye Türklerindir. Azeri de Türktür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Şam'dan terör örgütüne gözdağı! Genelkurmay Başkanı Suriye'de!
Güney Asya'da büyük felaket: Ölü sayısı 1700'ü aştı