Lübnan'da terör eylemleri hazırlığındaydılar... İsrail için çalışan şebeke çökertildi!

Lübnan, İsrail adına faaliyet gösteren ve “terör eylemleri” hazırlığında olduğu belirtilen bir şebekenin çökertildiğini duyurdu. Açıklamada "Lübnan içinde terör eylemlerine hazırlanan şebekeyi çökertmeyi başardık” ifadelerine yer verildi.

Lübnan'da terör eylemleri hazırlığındaydılar... İsrail için çalışan şebeke çökertildi!
Lübnan'da terör eylemleri hazırlığındaydılar... İsrail için çalışan şebeke çökertildi!
GİRİŞ 11.10.2025 17:42 GÜNCELLEME 11.10.2025 17:42

Lübnan’da İsrail adına faaliyet gösteren ve “terör eylemleri” hazırlığında olduğu belirtilen bir şebekenin çökertildiği, bazı üyelerinin gözaltına alındığı bildirildi.

LÜBNAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Lübnan Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Casusluk şebekeleriyle mücadele kapsamında, Lübnan içinde bombalama ve suikastlar da dahil olmak üzere terör eylemlerine hazırlanan ve İsrail için çalışan bir şebekeyi çökertmeyi başardık.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerden birinin daha önce Lübnan’daki Cemaati İslami üyelerine yönelik suikastlar düzenlediğini itiraf ettiği aktarıldı.

Operasyonun, Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından ülkenin farklı bölgelerinde yürütülen güvenlik ve teknik gözetleme faaliyetleri sonucunda gerçekleştirildiği kaydedildi.

OPERASYONUN YERİ AÇIKLANMADI

Baskınlardan birine Lübnan Ordusu ve İstihbarat Müdürlüğü’nün de katıldığı, çok sayıda araç ve ekipmanın ele geçirildiği bildirilirken, operasyonun yeri ise açıklanmadı.

Açıklamada, gözaltına alınanlar arasında Brezilya vatandaşı bir Lübnanlı, bir Filistinli ve iki Lübnanlı bulunduğu duyuruldu.

Operasyona ilişkin ayrıntıların, soruşturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

1964’te Lübnan’da Şeyh Faysal Mevlevi ve Fethi Yeken tarafından kurulan Cemaati İslami, Müslüman Kardeşler’e (İhvan) bağlı siyasi güçlerden biri olarak biliniyor.

Cemaatin askeri kanadı “Fecr Güçleri”, 8 Ekim 2023’te İsrail ordusuna karşı Lübnan’ın güney sınırında Hizbullah tarafından başlatılan “Gazze Destek Cephesinde” etkin rol oynamıştı.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Dede 1 saat önce Şikayet Et
    Suriye'de de olabilir Cebeci çok
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    bu hainleri kesip gebertmek gerek.
    Cevapla
  • Emre Karadavut 3 saat önce Şikayet Et
    İsrail için çalışan hainler tek tek tespit edilip itlaf edilmeli özellikle Türk vatandaşı olup soykırıma katılan hain domuz sürüsü acilen vatandaşlıktan çıkarılmalı ve tüm mal varlıkları hazineye devredilmeli
    Cevapla
  • Strateji uzmanı 3 saat önce Şikayet Et
    Etkisiz hale getirin imha edin kemikleri dahi Lübnan da olmamalı
    Cevapla
  • ferdi 6 saat önce Şikayet Et
    zaten israil bozuk fuze roket atip orta dusman var havasi veren bu hainler casuzlar sonra sucu muslimanlara atip isgal edip vuruyolar direk canli yayin da kesip yapacaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Norveç'te Türk zaferi: 15 yıllık rekor kırıldı
Avukat Serdar Öktem cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı! Hücre evinden böyle çıkmışlar