Trump ve Zelenski'den kritik savaş görüşmesi! Sürpriz Tomahawk iddiası

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile ABD Başkanı Donald Trump, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelenski, görüşmenin çok olumlu ve verimli geçtiğini kaydetti. ABD basını, Tomahawk seyir füzelerinin görüşmede gündeme geldiğini bildirdi.

Trump ve Zelenski'den kritik savaş görüşmesi! Sürpriz Tomahawk iddiası
Trump ve Zelenski'den kritik savaş görüşmesi! Sürpriz Tomahawk iddiası
GİRİŞ 11.10.2025 20:21 GÜNCELLEME 11.10.2025 20:21

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zelenskiy, görüşmeyi ‘çok olumlu ve verimli’ olarak nitelendirdi.

'RUSYA SAVAŞI DA DURDURULABİLİR'

Trump’ı ‘olağanüstü bir başarı’ olarak tanımladığı Orta Doğu anlaşmasını sağlamasından dolayı tebrik eden Zelenski, "Eğer bir bölgede savaş durdurulabiliyorsa, Rusya savaşı da dahil olmak üzere diğer savaşlar da durdurulabilir" ifadelerini kullandı.

Volodimir Zelenski ve Donald Trump

OLASI TOMAHAWK SEVKİYATI ELE ALINDI

Trump’a Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısına yönelik saldırıları hakkında bilgi verdiğini belirten Zelenski, ABD’nin desteğine teşekkür etti.

Görüşmede hava savunmasının güçlendirilmesi ve bu konuda yürütülen somut anlaşmaların da ele alındığını aktardı.

Zelenski, "Bizi gerçekten nasıl güçlendirebileceğimize dair iyi seçenekler ve sağlam fikirler var" diyerek, Rusya’nın gerçek diplomasiye ancak güç yoluyla yönlendirilebileceğini de ekledi.

Öte yandan ABD basınından Axios'un haberine göre görüşmede, Tomahawk seyir füzelerinin Ukrayna'ya olası sevki ele alındı.

TRUMP, UKRAYNA'YA TOMAHAWK FÜZELERİ VERME KARARI ALMIŞTI

ABD Başkanı, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Tomahawk'ların sevki konusunda bir tür karar aldığını ancak bu füzelerin nasıl kullanılacağına dair sorular sorması gerektiğini ifade etmişti.

Tomahawk füzesi

PUTİN, TOMAHAWK SEVKİNE KARŞI GÜÇLÜ BİR YANIT VERECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tomahawkların olası sevkine, hava savunma sistemlerini güçlendirerek yanıt vereceklerini bildirmişti.

Tomahawk'ın, esasen Kızılderelilerin kullandığı savaş baltasının adı olduğu biliniyor.

Tomahawklar, yaklaşık 1100 kilometre menzile kadar etkili olabiliyor.

ABD ordusu, İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırıda sığınak delici bombaların yanı sıra Tomahawkları da kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır son dakika duyurdu! 20'den fazla ülkeye davet
En faydalı genç yıldızlar belli oldu! Listeye 3 Türk yıldız damga vurdu