Son dakika: Dünyanın gözü Gazze'de! Rehineler İsrail ordusuna teslim edildi

Son dakika haberi: Hamas, İsrailli rehinelerin bırakılmasına Netzarim Koridoru'nda başladı. Hamas, rehinelerin ikinci grubunu ise saat 10:00'da Gazze'nin Han Yunus kentinden bırakacak.

GİRİŞ 13.10.2025 09:23 GÜNCELLEME 13.10.2025 09:23

ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 maddelik Gazze planı kapsamında Hamas'ın 20 esiri, İsrail'in bin 700 rehineyi serbest bırakıyor.

HAMAS İSİM LİSTESİNİ AÇIKLADI

Hamas, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakacağı İsrailli esirlerin isim listesini açıkladı.

Hamas, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edilecek 20 sağ İsrailli esirin ismini paylaştı.

Serbest bırakılacak esirlerin isimlerinin Elkana Bohbot, Matan Angrest, Avinatan Or, Yosef-Haim Ohana, Alon Ohel, Evyatar David, Guy Gilboa-Dalal, Rom Braslavski, Gali Berman, Ziv Berman, Eitan Mor, Segev Kalfon, Nimrod Cohen, Maxim Herkin, Eitan Horn, Matan Zangauker, Bar Kupershtein, David Cunio, Ariel Cunio ve Omri Miran olduğu kaydedildi.



İsrail basını, rehinelerin saat 08.00'de Netzarim Koridoru’nda serbest bırakılacağını yazdı. 2 saat sonra saat 10:00'da hayatını kaybeden rehinelerin cenazeleri teslim edilecek. 

KIZILHAÇ ESİRLERİN TESLİM ALINACAĞI NOKTADA!

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gerçekleştirilecek esir takası kapsamında Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) yetkililerinin teslim noktasına ulaştı.

1966 Filistin esir otobüslere bindirildi



7 REHİNE İSRAİL ORDUSUNA TESLİM EDİLDİ

İsrail'den yapılan açıklamaya göre, 7 rehine Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildi. Daha sonra İsrailli rehineler Kızılhaç tarafından İsrail ordusuna teslime dildi.

Filistin Esirler Medya Ofisi, İsrail'in ateşkes kapsamında salıvereceği müebbet hapis cezasına çarptırılan 250 Filistinli ile Ekim 2023'ten bu yana Gazze'den alıkoyduğu 1718 Filistinlinin isim listesini yayınladı.

Filistin Esirler Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in ateşkes ve esir takası kapsamında salıverilecek müebbet hapis cezasına çarptırılan 250 Filistinli ile Ekim 2023'ten bu yana Gazze'den alıkoyduğu 1718 Filistinlinin ismi yayınlandı.

REHİNE AİLELERİ BEKLİYOR

Rehinelerin aileleri de ellerinde İsrail bayraklarıyla yakınlarını bekliyor. Gazze'den başlayarak Re'im'de biten Netzarim Koridoru'ndan serbest bırakılan rehineler, aileleriyle buluşup evlerine dönecek.



Hamas'ın rehineleri serbest bırakma karanın ardından İsrail'ın elindeki Filistinli mahkumları sabah erken saatlerde otobüslere bindirdiğini ve serbest bırakmaya hazırlandığını duyurdu.  

Ayrıntılar geliyor

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Fazıl demir 15 dakika önce Şikayet Et
    Trump’ın istediği tek şey rehinelerin bırakılmasıydı şimdi elleri rahatladı ikinci fasıl görüşmeler Çetin geçeceğe benziyor üçüncü Fazıl saten olmaz çünkü İsrail saten savaşı kazanmış Gazzeyi işgal etmiş yerle bir yıkıp yüzlerce bin ölü yaralı bırakmış aslanı yaralı bırakmaz kalbine son bıçağı saplar ne olacak bakam
    Cevapla
  • Ali 18 dakika önce Şikayet Et
    Yahudiler bu anlaşmadan cayacak. Işte o zaman İslam dünyasında kim bunlara vurur ise müslümanların lideri olacaktır. Kim sessiz kalmaya devam ederse Allah kahredendir.
    Cevapla
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • Ömer 32 dakika önce Şikayet Et
    Bu ne esirleri teslim etmeyin falan filan istedikleri an yine esir alırlar merak etmeyin içiniz rahat olsun verin esirleri
    Cevapla
  • Şehitoğluyum 37 dakika önce Şikayet Et
    Ve ocakta Netanyahu yine bombalayacak.Bu yorumu lütfen unutmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları'ndan son dakika açıklaması! İsrail'e uyarı
Trump'tan Çin hakkında net mesaj: Endişelenmeyin!