İsrail taş taş üstüne bırakmamıştı... Gazze'den acı çığlık: "Naaşları çıkaramıyoruz"
Al Jazeera'ya konuşan Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, "Enkaz altındaki 10 binden fazla kişinin naaşını çıkaracak imkanımız yok" diyerek ateşkes sonrası bölgede yürüttükleri çalışmaların yetersiz olduğunu belirtti.
Basal, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, ateşkes sonrası bölgede yürüttükleri çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
PATLAYICILAR TEHLİKE SAÇIYOR!
İsrail'in 2 yıl süren saldırılarından geriye kalan patlayıcılara dikkati çeken Basal, bu patlayıcıların Gazze'deki Filistinliler için büyük tehdit oluşturduğunu ifade etti.
Basal, 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkesin ardından Gazze'de bir kısmı sokaklarda kalanlar olmak üzere 250'den fazla Filistinlinin cenazesine ulaştıklarını dile getirdi.
ENKAZ ALTINDA 10 BİNDEN FAZLA ŞEHİT VAR!
Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 10 binden fazla Filistinlinin cenazelerinin enkaz altında olduğuna işaret eden ve ekipman sıkıntılarına değinen Basal, "Enkaz altındaki 10 binden fazla kişinin cenazesini çıkaracak imkanımız yok" ifadelerini kullandı.
İsrail'in 8 Ekim 2023'te başlayan ve ateşkes sürecine kadar, 2 yılı aşan katliamlarında Gazze'de en az 67 bin 682 kişi hayatını kaybetmiş, 170 bin 33 kişi de yaralanmıştı.
-
Misafir 2 saat önce Şikayet EtGazze korkunç süpök şehirler .Beğen
-
HIDIR BUDUR 4 saat önce Şikayet EtDünyanın çivisi çıktı. Bir tarafta 60.000 kadın çoluk çocuk soykırıma uğradı. Filistinlileri bombalarken kendi İsrailli rehinelerini öldüren İsrail ve ABD “30 rehine ölüsünü verin yoksa ateşkesi keseriz” suyu bulandırdın bahane arayışında. Ama en önemlisi Trumpt TİME dergisinde çıkan fotosunu beğenmemiş..Beğen Toplam 4 beğeni
-
Gültepeli Bjk 7 saat önce Şikayet Etisraitt herrgünn dozerlerle niyee Oo enkazları eşeliyorlardı sonrada üstlerinden buldozerlerle geçiyorlardı bu yüzden şehitlerin naaşları bulunamasın diye katil işgalci israbiitt azz kaldı hesap vaktin geliyorBeğen Toplam 13 beğeni
-
⁴abdullah⁴ 8 saat önce Şikayet Etkahrolasın ey İTrail... domuzlar gibi pisliğin içinde geberesinBeğen Toplam 9 beğeni
-
Misafir 9 saat önce Şikayet Etturkiyeden Gönüllü kurtarma ekibine katılacak binler var imkan verilsin gidelim istanbul itfaiyesi hazırBeğen Toplam 14 beğeni