Tatar'dan seçmene 'Kardeş Pazar Ağı' vaadi! TDT ile yeni dönem!

KKTC başkenti Lefkoşa'daki Sarayönü Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 19 Ekim'de yapılacak seçimlerde bağımsız cumhurbaşkanı adayı olarak önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 18.10.2025 12:38 GÜNCELLEME 18.10.2025 13:06

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendi döneminde Türk dünyası ile ilişkilere önem verdiklerini ve bu alanda ilerleme sağladıklarını belirterek, "Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi devletler ile 'Kardeş Pazar Ağı' kuracağız." ifadesini kullandı.

MİTİNGDE KALABALIKLARA HİTAB ETTİ!

Cumhurbaşkanı ve 19 Ekim'de yapılacak seçimlerde bağımsız cumhurbaşkanı adayı olan Tatar, başkent Lefkoşa'daki Sarayönü Meydanı'nda miting düzenledi.

Miting öncesi Tatar'ı destekleyenlerin oluşturduğu konvoy şehir turu attı.

Meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Tatar vatandaşlardan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa giderek devlet ve egemenliklerine sahip çıkmalarını istedi.

Tatar, öğretilmiş çaresizliğe razı olmayacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"KKTC olarak, Kıbrıs Türk halkı olarak, özgüvenle, kendimize inanarak, gasbedilen bütün haklarımızı Rum’dan alacağız. Bizim yolumuz, Kıbrıs Türk halkının kendi iradesine, kendi devletine, eşitliğine ve egemenliğine sahip çıkma yoludur. Bu seçim işte bunun seçimidir. 19 Ekim Pazar günü sandığa gittiğinizde vereceğimiz karar şudur; Kaderimizi başkasının iradesine mi bırakacağız yoksa kendi geleceğimizi kendimiz mi kuracağız!"

TATAR: "HODRİ MEYDAN!

Konuşması alanı dolduranlar tarafından sık sık sloganlarla kesilen Tatar, federasyon defterini kapattıklarını söyleyerek, "KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güzelyurt’tan da Lefke’den de Karpaz’dan da Mağusamız’dan da Girne’den de Lapta’dan da İskele’den de Lefkoşa’dan da vazgeçmeyiz. Hodri meydan! Cesareti olan çıksın da vereceğim desin. Cesareti olan gelsin de alsın bakalım, alabiliyor mu?" şeklinde konuştu.

Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve onun adayının (Tufan Erhürman) kendi ülkesini küçümsediğini vurgulayarak, kendi vizyonu olan "Atak Diplomasi"nin Rum'un oyununu bozup KKTC'yi tanıtmaya yönelik olduğunu anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kendi döneminde Türk dünyası ile ilişkilere önem verdiklerine ve ilerleme sağladıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"TDT üyesi devletler ile 'Kardeş Pazar Ağı' kuracağız. Bu daha çok üreticimiz, hayvancımız, turistik tesisimiz, üniversitemiz Türk dünyası ile daha çok alışveriş yapsın, ihracat yapsın, kazansın demektir, Lefkoşa ve Lefkoşalı kardeşlerimiz kazansın demektir. Biz bunlarla uğraşıyoruz onlarsa her zaman yaptıkları gibi içi boş laflarla sadece şikayet ediyor ve suçluyorlar. Aramızdaki fark budur!"

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Yaşlı Kurt 1 saat önce Şikayet Et
    Kıbrısdan çok fazla ümidim yok. Çok fazla chp li var. Allah hayırlısını nasip etsin...
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    Umarız Kıbrıs lılar Sn. TATAR a oy verir. Umarız bu ÖNEMLİ SEÇİM Dış güçler tekrar yenilgiye uğratılır...
    Cevapla
  • Anti Emperyalist 7 saat önce Şikayet Et
    Şehitler Kahraman, Vatan namustur. Satma!
    Cevapla
  • VATAN 7 saat önce Şikayet Et
    Global Çete kara kaşımız-gözümüz için bölgemizi kuşatmıyor! Üsler kurmuyor! Tatbikat yapmıyor! İşbirlikçi fonlamıyor! Derdi..Gaz-Petrol, Boru hatları, Süveyş Kanalı hakimiyeti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan 'Suriye'deki en büyük tehlike' deyip net uyardı: ABD'lillere de söyledik...
Büyükelçi açılacak demişti, Netanyahu talimat verdi: Refah Sınır Kapısı açılmayacak