Suriye'den Rusya açıklaması: Tüm anlaşmalar askıda!

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, "Rusya ile devrik rejim arasında yapılan anlaşmaları kabul etmiyoruz. Bu anlaşmaların tamamı askıda ve henüz yeni anlaşmalara ulaşmış değiliz" dedi.

GİRİŞ 19.10.2025 17:36 GÜNCELLEME 19.10.2025 17:39

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ülke basınına gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Suriye'deki dönüşümü hedef alan veya ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan girişimlere karşı ülkeyi koruduklarını vurgulayan Şeybani, "Yeni Suriye, uluslararası platformlarda önceki dönemin aksine ilham kaynağı olan ve gurur veren bir örnek olarak anılıyor" diye konuştu.

Şeybani, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın Birleşmiş Milletler’deki (BM) konuşmasının ‘duygusal bir içerik taşıdığını ve Suriye hikayesini özetlediğini’ kaydederek, "Cumhurbaşkanı Şara'nın BM konuşması Suriyelileri ilk kez gerçekten temsil eden tarihi bir adım" ifadesini kullandı.

Rusya ile ilişkilerin açılım sürecinin aşamalı ilerlediğini dile getiren Şeybani, "Rusya ile devrik rejim arasında yapılan anlaşmaları kabul etmiyoruz. Bu anlaşmaların tamamı askıda ve henüz yeni anlaşmalara ulaşmış değiliz. Rus tarafının üzerinde mutabık kaldığı nokta, eski anlaşmaların yeniden değerlendirilmesidir" açıklamasında bulundu.

Şeybani, Rus askeri varlığının konumunun da müzakere başlıklarından biri olduğunun altını çizerek, "Bu üslerin görev tanımı ve bulundukları yerlerin statüsü üzerine konuşuyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37
  • Doğrucu davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu ne abd ne rusya yaşasın Türkiye derse huzura erer
    Cevapla
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma dostlarla yapılır, eğer Rusya yeni Suriye'nin dostu ise bu dostluğu katil Esad ı vererek gösterebilir. Küresel dünyada risklerden korunmak adına doğru adımlar atmak kaçınılmaz, bu açıdan bakıldığında Amerika destekli İsrail tehtidine karşı Ruslar seçenektir ama "Küfür tek millettir" unutulmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencisi Hiranur'a yumruklu saldırı! Dehşet dolu anlar: KPSS'ye giremeyecek
LGBT propagandası İstanbul Barosu seçimlerini gerdi: Yumruklar havada uçuştu