Netanyahu'nun eşi af diledi! Bibi yolsuzluktan yargılanıyordu!

Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun, Likud partisi mensubu bakanlardan yolsuzluktan yargılanan eşinin affedilmesi için Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a yazılan mektubu imzalamalarını istedi. Gelişmeyi İsrail basını duyurdu.

GİRİŞ 23.10.2025 10:44 GÜNCELLEME 23.10.2025 13:22

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu'nun, Likud partisi mensubu bakanlardan yolsuzluktan yargılanan eşinin affedilmesi için Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a yazılan mektubu imzalamalarını istediğini paylaştı.

14 BAKAN MEKTUBU İMZALADI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Sara Netanyahu'nun, eşinin yargılandığı davalarından affedilmesi için Herzog'a yazılan mektubun imzalanmasını talep etmesi üzerine Likud mensubu 14 bakan mektubu imzaladı.

Sara Netanyahu geçen hafta mektubu imzalamayı reddeden birkaç bakanla bizzat temasa geçerek, onları Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Herzog tarafından affedilmesini desteklemeye ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Herzog'un Netanyahu'yu affetmesi için "doğru bir zamanlama" olduğunu söyleyen Sara Netanyahu, İsrailli bakanlara ABD Başkanı Donald Trump'ın da bunu desteklediğini aktardı.

TRUMP DA CUMHURBAŞKANI HERZOG'DAN NETANYAHU'YU AFFETMESİNİ İSTEMİŞTİ

Sara Netanyahu, davaların "uydurulmuş" olduğunu ve bunlardan bir sonuç çıkmayacağını iddia etti.

İsrail basınında zaman zaman Netanyahu'nun eşi Sara'nın "özellikle hassas ve hayati konularla ilgili kararlara müdahale ettiği" belirtiliyor.

KAN'ın haberinde, İsrailli bakanların söz konusu mektubu gereksiz ve hukuki bir değeri olmayan bir mektup olarak değerlendirdiği, bu girişimi başlatan Çevre Koruma Bakanı Idit Silman'ın bir jesti olarak düşündüğü kaydedildi.

Trump, 13 Ekim'de İsrail Meclisinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Herzog'dan Netanyahu'yu affetmesini istemişti.

İsrail basınında 21 Ekim'de çıkan haberlerde Silman'ın Netanyahu'nun affedilmesi talebiyle Herzog'a 14 Likud partisi mensubu bakanın imzasının bulunduğu bir mektup gönderdiği belirtilmişti.

NETANYAHU'NUN YOLSUZLUK DAVALARI

Dönemin İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019'da Netanyahu hakkında 3 ayrı yolsuzluk dosyasında, "rüşvet, emanete ihanet ve kişisel amaçlar için görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla dava açılmasını talep etmişti.

Görevdeyken yargılanan "ilk İsrail Başbakanı" olarak tarihe geçen Netanyahu'nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020'de Kudüs Bölge Mahkemesi'nde görülmüştü.

Netanyahu, ifade vermek üzere ilk kez 10 Aralık 2024'te Tel Aviv Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı.

Netanyahu, "1000", "2000" ve "4000" dosya adıyla bilinen üç ayrı yolsuzluk dosyası kapsamında rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanıyor.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    fare suratlı kadın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ìkiside. yılana benziyor
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Bu soykırım niye çıktı. Siyonist meclisinde bulan tüm yöneticileri hırsız ve sapık oldukları için, kendilerini aklıyorlar. Avrupa ve abd bunun içinde, halk bir uyansa kıyamet kopacak içlerinde.
    Cevapla
  • 67li34 1 ay önce Şikayet Et
    Eşekle ...
    Cevapla
  • imanLahersey 1 ay önce Şikayet Et
    Şunları görünce domuz aklıma geliyor ya tobe ya rabbim.. bu kadar mi sevimsiz olurlar ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
SON DAKİKA: Avustralya’nın Sidney kentinde silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
'Mısır'ın Kralı' Aslan oluyor! Galatasaray'ın dünya yıldızına ilk teklifi açıklandı