SDG'ye bir uyarı daha! MSB'den kritik Suriye açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Suriye'nin güncel durumu hakkında açıklamada bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları 23 Ekim 2025 tarihli basın bildirisinde Suriye'deki son duruma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Suriye'nin yeniden yapılanmasına ve istikrarın devamına yönelik çalışmalara devam edildiği belirtilen açıklamada şu hususlar açıklandı:
-
Suriye hükümetinin talepleri doğrultusunda savunma ve güvenlik alanlarında eğitim, ziyaret, danışmanlık ve teknik destek faaliyetlerinin sürdürülmektedir.
-
SDG'nin Suriye Ordusuna entegrasyon sürecinin dikkatle takip edilmektedir.
-
Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verecek eylemlerden kaçınılmalıdır.
-
Suriye'nin istikrarı ve güvenliği bölgenin huzuru için kritik öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Suriye hükümetiyle yakın ilişkilerini sürdürmekte kararlıdır.
MSB'DEN SURİYE AÇIKLAMASI
Bakanlık kaynakları, Suriye’deki son duruma ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:
"Suriye Hükümeti tüm kurum ve birimleri ile yeniden yapılanmaya, ülkede istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik gayretli çalışmalarına devam etmektedir.
13 Ağustos 2025 tarihinde ‘Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası’ imzalanması sonrası Suriye hükümetinin talepleri doğrultusunda, savunma ve güvenlik kapasitesini artırmaya yönelik eğitim, ziyaret, danışmanlık ve teknik destek faaliyetleri sürdürülmektedir.
Bununla birlikte SDG terör örgütünün Suriye Ordusuna entegrasyonunun kritik öneme sahip olduğunu, bu hususun bakanlığımız tarafından dikkatle ve hassasiyetle takip ediyoruz.
Bu kapsamda; SDG terör örgütü, Suriye ordusuna entegrasyon sürecine uymalı, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verecek her türlü eylem ve söylemden vazgeçmelidir.
Suriye’nin istikrarı ve güvenliği, bölgenin huzuru için kritik öneme sahiptir. Türkiye, bu doğrultuda Suriye hükümetiyle yakın iş birliğini sürdürmeye ve ‘Tek Devlet, Tek Ordu’ ilkesini desteklemeye kararlıdır."
-
AKINCI 8 saat önce Şikayet EtSuriye ordusuna entegre olsalar da, peşlerini bırakmayın. Tek tek tespit edip; yok edin. Bunlar, ordu içinde de Batı'ya, İsrail'e casusluk yaparlar.Beğen
-
Selim 10 saat önce Şikayet EtBu arada israil, Türkiye'nin yapacaklarını ilgisizce izlemekte, fakat sinsi bir şekilde zaman kollamaktadır. siyonist zihniyeti aşağılıktır. Hırsızlık yapacağı zaman ev sahibinin evden uzaklaştığı zamanı bekler. 500 sene de olsa bekler, bu zihniyet insanlık düşmanıdır.Beğen Toplam 3 beğeni
-
bşri 10 saat önce Şikayet Etöldürün hepsini aptiyi hele hiç sağ koman iki yüzlü abd uşağı hain oyalama zaman kzanma taktiği yapıyoBeğen Toplam 2 beğeni