Pezeşkiyan'dan Türkiye itirafı! "Durumları bizden daha iyi"

İran'ın Urumiye kentindeki bir toplantıda konuşan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesindeki ekonomik sistemi ve yetkilileri eleştirerek "Türkiye'nin petrolü ve gazı yok ama durumları bizden daha iyi" ifadelerine yer verdi.

GİRİŞ 23.10.2025 12:09 GÜNCELLEME 23.10.2025 13:07

İran merkezli "Entekhab" haber sitesine göre Pezeşkiyan, Urumiye kentindeki bir toplantıda yaptığı konuşmada ülkesindeki ekonomik sistemi ve yetkilileri eleştirdiİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan

PEZEŞKİYAN'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Pezeşkiyan, ‍‍‍"Türkiye'nin petrolü ve gazı yok, Japonya ve Kore'nin de yok. Onlar petrol satın alıyor ama durumları bizden daha iyi, yaşam koşulları da çok iyi. Bizim petrol ve gazımız var ama açız. sorunlarımız var. Peki sorun nerede?" dedi.

Bu zamana kadar ülkedeki eksikliklerin "daha çok petrol satarak telafi edilmesinden" şikayet eden İran Cumhurbaşkanı, "Sorun bizde. Nasıl oluyor da hem petrol ve gaz satıyoruz hem halk sıkıntı çekiyor? Suç bizde." ifadelerini kullandı.

PEZEŞKİYAN'DAN ÖZELEŞTİRİ! 

İran Cumhurbaşkanı, ülkesinin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunları aşması için petrol dışı ürünlerin üretimi ve ihracatına önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 115
  • Ofli paşa 7 dakika önce Şikayet Et
    Fitneyi bırakın kârlı çıkın
    Cevapla
  • A.B 9 dakika önce Şikayet Et
    Pezeskiyan maşalar hep ateş içinde olur cehennemde de yanacaksınız Müslüman ları hep sattınız şimdi size yapılanların hepsini hak ediyorsunuz
    Cevapla
  • Levrock 11 dakika önce Şikayet Et
    Doğru analiz yapan insanlara hayranım.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 13 dakika önce Şikayet Et
    13-15 yıl önce İran PKK 'ya "Size dokunmayacağız, TÜRKİYE'YE ODAKLANIN" anlaşması yapmıştı. Aynı dönemde de " İran'ın nükleer yaptırımlarına BM AMBARGO VE YAPTIRIMLARA BİZ HER ORTAMDA KARŞI ÇIKARKEN" üstelik. İran'lılara "Ya olduğu gibi görünmeleri, ya da göründüğü gibi" olmalarını isteme zamanı artık! (BİZ DE EMPERYALİZMİN KIYAKÇISI OLMAYALIM)
    Cevapla
  • Bumin 31 dakika önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydin biz ne arap ne de persiz Türkoğlu Türküz ! gerçi sende Türksün ) kurtulun şu perslerden artık !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın en korkunç köyleri belli oldu!
Venezuela'da bir uçak havalandıktan saniyeler sonra düştü: 2 ölü