Rus savaş uçakları Japonya sınırında: Tokyo’dan acil önlem
Japonya Savunma Bakanı Shinjiro Koizumi, Rusya’ya ait savaş uçaklarının Japon Denizi üzerinde ülke hava sahasına yaklaşması nedeniyle Tokyo yönetiminin tedbir olarak askeri jetlerini havalandırdığını açıkladı.
Japonya ile Rusya arasında güvenlik gerilimini artıracak bir gelişme yaşandı. Japonya Savunma Bakanı Shinjiro Koizumi, Rusya’ya ait nükleer silah taşıma kapasiteli Tu-95 stratejik bombardıman uçakları ile Ukrayna işgalinde de kullanılan Su-35 savaş uçaklarının Japon Denizi üzerinde uçuş gerçekleştirerek ülke hava sahasına yaklaştığını açıkladı.
Tokyo yönetiminin tedbir olarak Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait askeri jetleri havalandırdığı bilgisini paylaşan Koizumi, "Rusya, Ukrayna'yı işgal ederken, ülkemizin etrafında da günlük askeri operasyonlar yürütüyor. Gerçek bu" ifadelerini kullandı. SDF’nin Japonya’ya yönelik muhtemel egemenlik ihlallerine karşı 24 saat esasına bağlı olarak tetikte olduğunu vurgulayan Koizumi, gözetim ve takip faaliyetlerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
JAPONYA, RUS UÇAKLARININ ROTASINI VE FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI
Japonya Savunma Bakanlığı ise Rusya’ya ait 2 Tu-95 stratejik bombardıman uçağı ile 2 Su-35 savaş uçağının ülkenin batı kıyısı açıklarında, Japon Denizi üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu. Uçakların Japonya’nın Sado Adası’na doğru uçtuktan sonra Kuzey istikametine geri döndüğü belirtilirken, Rus uçaklarının fotoğrafları ile uçuş rotasını gösteren bir harita paylaşıldı.
RUSYA'DA 'RUTİN DEVRİYE UÇUŞU' AÇIKLAMASI
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Tu-95 bombardıman uçaklarının Japon Denizi'nin üzerinde, uluslararası sularda rutin bir devriye uçuşu yaptığı belirtildi. Uçuş süresinin 11 saatten fazla sürdüğü, bombardıman uçaklarına Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Su-35S ve Su-30SM uçaklarının da eşlik ettiği aktarıldı. Uzun menzilli bombardıman uçaklarına bazı noktalarda yabancı ülkelerin savaş uçaklarının eşlik ettiği ifade edildi. Açıklamada, "Uzun menzilli uçaklar, Arktik, Kuzey Atlantik, Pasifik, Baltık ve Karadeniz'in uluslararası suları üzerinde düzenli olarak uçmaktadır. Rus Hava Kuvvetleri uçaklarının tüm uçuşları, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak gerçekleştirilmektedir" denildi.
HAVA SAHASI GERİLİMİ
Avrupa ülkeleri, son haftalarda Rusya'nın insansız hava araçları ve jetlerle defalarca hava sahası ihlaliyle suçladı. Son olarak perşembe günü NATO üyesi Litvanya, Rus savaş uçaklarının kısa süreliğine hava sahasına girdiğini açıklamıştı. Rusya ise yakın bölgede tatbikat yapan uçaklarının Litvanya hava sahasına girmesini savunmuştu.
NATO'dan son dakika Putin açıklaması: Parası bitiyor! Şimdi baskıyı artırmanın zamanı...
-
vatan 1 ay önce Şikayet EtKafir milleti birbiri yesin güçlenmesinker yoksa fair veye müslüman devletlerin başına bela olurlar kimisinin gazına kiminin zengin toprak elementlerine ve bu gibi zenginliklerine göz dikip bir bahsneyle saldırmaktalar aç gözlerBeğen Toplam 3 beğeni
-
süwari 1 ay önce Şikayet EtUlan sana hela olsun psikolojik bitirme bunadenir hertarafı hop oturtup hop kaldırıyorsunuz nerdeyse savaşmadan alacaksınız sinir harbyle her yeri uyanık adamsın putinBeğen Toplam 4 beğeni
-
Paşa Port 1 ay önce Şikayet Etdünyada rus belası nezaman bitecek….Beğen Toplam 1 beğeni
-
Master 1 ay önce Şikayet EtYok, bu sadece Rus ve ABD oyunu. Ülkeleri Savaş magzeme alsin diye. Ukraine de öyle. Simdi Japonya korktu ve silah almaya başlayacak.. kimden acaba?Beğen Toplam 4 beğeni
-
hakan 1 ay önce Şikayet Etrusya ile japonya zaten resmen savaşta. fiili bir şey görmüyorsunuz ama resmiyette uzun yıllardır bir mülkiyet iddiası nedeniyle savaştalar. neden rusya ocağın ateşi harladı?abd japonyayı korumakla yükümlü olduğu için.abdye sen venezuellaya saldırırsan ben ordusu kurşun askerden ibaret bıraktığın japonyadan birkaç ada alırım diyor.kendi açısından en az riskli ve abdye en fazla tehditli hBeğen Toplam 5 beğeni
-
Dede 1 ay önce Şikayet EtJaponya çin'le beraber ABD'ye karşı savaşçı ilerleyecek tahminimBeğen Toplam 3 beğeni