Son dakika...Starmer Türkiye'ye geliyor! Gündemde Eurofighter var!

Son dakika...İngiltere Başbakanı Keir Starmer milyarlarca dolarlık Eurofighter Typhoon anlaşmasını sonuçlandırmak üzere yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

GİRİŞ 26.10.2025 15:59 GÜNCELLEME 26.10.2025 16:55

Son dakika...Basında yer alan haberlere göre, İngiltere Başbakanı Keir Starmer milyarlarca dolarlık Eurofighter Typhoon anlaşmasını sonuçlandırmak üzere Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

EUROFİGHTER TYPHOON KONUŞULACAK

Birden fazla kaynağa atıfta bulunan Middle East Eye, Türkiye ve Birleşik Krallık'ın Starmer'ın ziyareti sırasında uzun süredir müzakere edilen anlaşmayı sonuçlandırmaya hazırlandığını bildirdi. 

Türk makamlarından edinilen bilgiye göre, seyahat öncesinde iki adet Eurofighter jeti Ankara'ya gönderildi. Ancak uçakların Türkiye'de kalacağı mı yoksa sembolik olarak konuşlandırıldığı mı henüz belli değil.

AYNI TARİHLERDE ALMAN BAŞBAKAN DA TÜRKİYE'DE OLACAK!

Konuyla bağlantılı bir kaynak, hazırlanan taslak anlaşmaya göre, 40 jetin 20'sinin daha hızlı teslimat için Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından kullanılabileceğini, geri kalan 20'sinin ise daha sonra Türkiye'nin taleplerine göre özelleştirilebileceğini belirtti.

Starmer'ın ziyaretine ev sahipliği yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısını ertelediği bildirilirken, ziyaretin Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in 30 Ekim'de Türkiye'ye yapacağı ve ikili ilişkiler ile uluslararası meseleler hakkında görüşmelerde bulunacağı planlanan ziyaretle aynı zamana denk geldiğinin altı çizildi. 

 Eurofighter Typhoon uçağı

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN DUYURDU!

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'in yarın Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Duran, NSosyal'deki hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:

"Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle yarın Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Yapılacak görüşmelerde, yakın müttefiklik temeline dayanan, stratejik boyuttaki Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır."

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Derbeder 2 saat önce Şikayet Et
    İngiliz askerine koruma istiycektir onun için geliyodur başka bir görevleri yok ABD ve ingilize hizmetten baska
    Cevapla
  • kemal 2 saat önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar uçakları niye kargoya vermedi. MI6 casusunu serbest bırakılmasını mı isteyecek.
    Cevapla
  • Tahir 2 saat önce Şikayet Et
    Geliştirdiğimiz mühimmatları entegre edemezsek, 40 yıl bağımlıyız demektir
    Cevapla
  • sami çelik 2 saat önce Şikayet Et
    vardır bir soygun planları
    Cevapla
  • Mit 2 saat önce Şikayet Et
    İmamınoğlu üzerinden gerçekleştirdikleri asuslukları ortaya çıktı tövbesini vermeye geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu! Sınırda 36 kilo altın ele geçirildi
Hamas'tan son dakika açıklaması: Silah kararını resmen duyurdu