İsrail'den Hamas'ın yurt dışındaki liderlerine tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ordunun Gazze'deki ateşkesi yeniden uygulamaya başladığını açıklamasının ardından, Hamas'ın yurt dışındaki lider kadrosunun "dokunulmazlığının olmadığını" ifade ederek, tehdit etti.

İsrail'den Hamas'ın yurt dışındaki liderlerine tehdit
İsrail'den Hamas'ın yurt dışındaki liderlerine tehdit
GİRİŞ 29.10.2025 14:38 GÜNCELLEME 29.10.2025 14:38

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ordusunun Gazze'ye salı gecesinden itibaren düzenlediği şiddetli saldırılarda Hamas'ın "onlarca komutanının" öldürüldüğünü ileri sürdü. Hamas'ın "gerek takım elbise giyenler gerekse tünelde saklanan" diye nitelediği liderlik kadrosu için "herhangi bir dokunulmazlık bulunmadığını, İsrail askerlerine el uzatanın elinin kesileceğini" öne süren Katz, böylece Hamas'ın yurt dışındaki liderlerini de tehdit etti.

ATEŞKES YENİDEN BAŞLADI

İsrail ordusu, dünden beri düzenlediği şiddetli saldırıların ardından, Gazze Şeridi'nde ateşkesin yeniden uygulanmaya başlandığını duyurmuştu. İsrail basınındaki haberlere göre, ateşkes yerel saatle 10.00'da (TSİ 11.00) başlamıştı.

Son dakika: İsrail ateşkesi resmen bozdu! Netanyahu'dan orduya Gazze talimatıİsrail ateşkesi resmen bozdu! Netanyahu'dan orduya Gazze talimatı

İsrail Gazze'yi bombaladı! Trump'tan son dakika ateşkes açıklamasıİsrail Gazze'yi bombaladı! Trump'tan ateşkes açıklaması

Ateşkesi bozan İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı! Korkunç bilanço açıklandıAteşkesi bozan İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı! Korkunç bilanço açıklandı

İsrail ordusu: Gazze'de ateşkes yeniden başladıİsrail ordusu: Gazze'de ateşkes yeniden başladı

İSRAİL ATEŞKESİ BOZDU, 104 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini savunan İsrail ordusunun salı akşamından itibaren Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği şiddetli saldırılarda 104'ten fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, 9 Eylül'de Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas'ın lider kadrosunun kurtulduğu saldırıda, Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu ile 4 Hamas mensubu ve bir Katar polisi olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, Katar'a, "Ya onları sınır dışı edersiniz ya da adalete teslim edersiniz. Bunu yapmazsanız, biz yapacağız." ifadeleriyle yeni saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Netanyahu, 29 Eylül'de, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sırasında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'yi telefonla arayarak Doha'ya 9 Eylül'de düzenledikleri hava saldırısından dolayı özür dilemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 19 saat önce Şikayet Et
    Sağına “Filistin devletini tanımayan” BİBİ, soluna YAHUDİ DAMAD’ı alıp ; Soykırımdan bahsedilmeyip rehineler düdüğü, Hamas tünellerinin temizlenmesi, Tony Blair başkanlığında geçiş, Gazze güzel topraklar ? İSRAİL BAŞKENTİ KUDÜS, GOLANI İSRAİLE VERDİM, İSRAİL SAVAŞMA ŞEKLİNE SAYGI DUYUYORUM, Seçilmiş Haması yok etme, İbrahim anlaşmaları ve İran’ı tehdit ve BİBİYE TEŞEKKÜRRRR Al sana BARIŞ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ateşkesi yeniden ihlal etti! Peş peşe kanlı saldırılar! Katliama alçak bahane
Altay tankı yakında ihraç edilecek: Türkiye'nin ürettiği tankların en büyük özelliği!