Katar ile ABD arasında kritik Gazze görüşmesi

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan son gelişmeleri görüştü.

GİRİŞ 30.10.2025 19:50 GÜNCELLEME 30.10.2025 20:10

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki yakın stratejik ilişkiler ve bunları destekleme ve geliştirmenin yolları ele alındı.

Taraflar, ayrıca Gazze Şeridi'nde varılan ateşkes anlaşması ışığında Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan son gelişmeleri ve ortak öneme sahip bazı konuları değerlendirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanmasını sağlamak, bölgede sürdürülebilir barışın ve arzu edilen istikrarın önünü açmak için bölgesel ve uluslararası alanda ortak çaba gösterilmesinin gerekliliğini vurguladı.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman Şansöylesi Merz'in eşinden sürpriz jest! Türkiye'ye neden geldiği belli oldu!
Brezilya'da uyuşturucu çetesi baskını... BM, 'Dehşete düştük' dedi!