OpenAI'a 7 dava açıldı! ChatGPT intihara sürüklüyor iddiası!
OpenAI'ın, "GPT-4o" modelinin kullanıcıları intihara ve zararlı sanrılara sürüklediği iddiasıyla California eyalet mahkemelerinde 7 dava açıldı. Bu modelle etkileşime geçen kişilerin zarar gördüğü iddia edildi.
ABD'li teknoloji şirketi OpenAI hakkında yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin önceden herhangi bir mental sağlık sorunu bulunmayanlar da dahil olmak üzere kullanıcıları intihara ve zararlı sanrılara sürüklediği iddiasıyla 7 dava açıldı.
7 DAVAYLA KARŞI KARŞIYA
ABD'de ChatGPT'nin çocuklara ve yetişkinlere yönelik "tehlikeli önerilerde" bulunduğu tartışmaları sürerken sohbet robotunun geliştiricisi OpenAI, 7 davayla karşı karşıya kaldı.
California eyalet mahkemelerinde açılan davalarda OpenAI'ın, "GPT-4o" modelini "psikolojik açıdan manipülatif" olduğunun bilinmesine rağmen piyasaya sürdüğü ve bu modelle etkileşime geçen kişilerin zarar gördüğü iddia edildi.
Davalarda ayrıca ChatGPT'nin, önceden herhangi bir mental sağlık sorunu yaşamayanlar da dahil olmak üzere kullanıcıları intihara ve zararlı sanrılara sürüklediği savunuldu.
DENETİMSİZLİĞE İLİŞKİN ELEŞTİRİLER ARTIYOR
Çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi tartışma konusu olan ChatGPT gibi yapay zeka sohbet araçlarının tehlikeli önerilerde bulunması, bu teknolojinin denetimsizliğiyle ilgili eleştirileri artırıyor.
ABD'de nisanda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Adam Raine'in ailesi, oğullarına intihar yöntemleri konusunda tavsiyeler verdiği ve intihar notunun taslağını yazmayı teklif ettiği iddiasıyla OpenAI ve Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman'a ağustosta dava açmıştı.
Dijital Nefretle Mücadele Merkezince (CCDH) yapılan araştırmada ise ChatGPT'nin, çocuklara yönelik alkol ve uyuşturucu kullanımı, aşırı diyet programları, kendine zarar verme yöntemleri hatta intihar mektubu yazımı gibi tehlikeli konularda "kişiye özel rehberlik" sunduğu tespit edilmişti.
-
aga 2 saat önce Şikayet Etyapay zeka ile hesap yapan devlet, siyasetçiler ne der ? yapay zeka ile arabanın değerini hesaplatan reklama ne diyeceğiz. ben yapay zekanın notunu çoktan verdim, artık kullanmıyorum. kullananlara da saygı duymuyor ve alaycı oluyorum. Hiç kimse bana direk ulaşamıyor, önce külahıma kavuğuma anlatıyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
cyberdyne 4 saat önce Şikayet Eteskiden yapay zekalar çok iyi arama ve tasarım işi yapardı şimdi sohbet robotu ucubesine dönüştürüldüler ,hem kullanıcıyı yoruyorlar ,hem de işlemleri hatalı yapıyorlar . haberlere bakılırsa insan psikolojisine de olumsuz yanları oluyor , dünyanın ötesinde ülkemiz sağlam kriterler getirebilir ,sohbet robotu modu ülkemizde yasaklanabilir , yapay zeka sadece gene araştırma ve tasarım işineBeğen
-
DADAŞ 25 5 saat önce Şikayet Etyoo hiçte öyle deyil, ben heran kullanıyorum şayet sen mantıklı soru sorup, cevabı devamında mabtigina uymayan cevap verirse uymayıp uyarirsan çok mükemmel, ayrıca geçen ben bir şaka yaptim canımın çok sıkkın olduğunu, intihar etme düşüncesinde olduğumu söyledim, hemen müdahale etti cam kenarindan uzaklasa, polisi ara 112 acil servisi ara vb telkinlerde bulundu, ancak bilinçli kullanmak gerekiyor.Beğen