Turistlere 'sim kart' sürprizi! Rusya'ya girildiği anda internet erişimi kesilecek!

Rusya'daki sim kartların kullanımına ilişkin alınan yeni önleme dair yazılı açıklamada bulunan Moskova yönetimi ülkeye giriş yapan sim kartların İHA'lara karşı önlem amacıyla 24 saat boyunca internete erişimi engelleneceğini duyurdu.

Turistlere 'sim kart' sürprizi! Rusya'ya girildiği anda internet erişimi kesilecek!
Turistlere 'sim kart' sürprizi! Rusya'ya girildiği anda internet erişimi kesilecek!
GİRİŞ 10.11.2025 20:30 GÜNCELLEME 10.11.2025 20:46

Rusya'da yurt dışından ülkeye giriş yapanlara ait sim kartların internete erişiminin, insansız hava araçlarına (İHA) karşı önlem amacıyla 24 saat boyunca engelleneceği bildirildi.

SİM KART KULLANIMINA İLİŞKİN YENİ ÖNLEM

Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki sim kartların kullanımına ilişkin alınan yeni önleme yer verildi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rus telekomünikasyon şirketlerinin, İHA'lara karşı güvenlik gerekçesiyle yeni bir uygulamaya geçtiğine işaret edilen açıklamada, "Eğer bir sim kart Rusya'ya yurt dışından giriş yaparsa, söz konusu sim kartın şahıs tarafından kullanıldığının teyit edilmesi gerekecek. Teyit edilene kadar sim kartın internet erişimi engellenecek." denildi.

RUS OPERATÖRLER İÇİN 72 SAAT SÜRE

Uygulamanın bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğinin belirtildiği açıklamada, "Rus operatörlere ait sim kartlar da 72 saat boyunca kullanılmazsa söz konusu kısıtlamaya tabi tutulacaktır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, sim kartlardaki kısıtlamanın kaldırılması için vatandaşların kısa mesajla gelen bilgilerde belirtilen adımları atmalarının veya çağrı merkezlerini aramalarının gerekeceğine işaret edildi.

Kremlin Sarayı

Rus yetkililer, ülkede saldırılar gerçekleştiren İHA'ların hedeflerine ulaşabilmek için sim kartlardan da faydalandığını açıklamıştı.

 

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • ÖNCE VATAN 1 ay önce Şikayet Et
    Buna en fazla M16 ve CIA nın ajanları öfkelenmiştir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Harika bir karar bizdede aynısı olsun
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de aynisini yapmali sim kartlar internete girisi engellenmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    keşke Türkiye de yabancı turistler için aynı uygulamayı yapsa, yada çip takılsın
    Cevapla
  • ferdi 1 ay önce Şikayet Et
    ne fark eder iki gun sonra yine yapar yada cok yerde internet var bu care degil ustelik uydu internet var ordan yine signal alir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmi Gazete'de yayımlandı, zam oranı düşürüldü! Bakan Şimşek'ten açıklama
Arşiv unutmaz: İBB'nin metro aracı teslimini siyasi şova dönüştüren CHP'yi susturan belge