Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Beyaz Saray'a önemli ziyaret

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'ye ziyareti kapsamında Beyaz Saray'da mevkidaşı Marco Rubio ile görüştü. Bu sıralarda Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara da ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da ağırlanıyordu.

GİRİŞ 10.11.2025 23:38 GÜNCELLEME 11.11.2025 08:35

ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Beyaz Saray'da görüştü. Beyaz Saray'da ilk kez bir Suriye devlet başkanı ağırlandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, tarihi görüşmenin olduğu sıralarda Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Fidan'ın Beyaz Saray'da çok önemli bir görüşme yaptığı öğrenildi.

BEYAZ SARAY'DA KRİTİK TEMAS

Yakın bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Beyaz Saray'da mevkidaşı Marco Rubio ile bir araya geldi. Görüşmenin içeriğine dair detaylar henüz paylaşılmadı.

GÜNDEM: İKİLİ VE BÖLGESEL KONULAR

Al-Monitor'a konuşan bir Türk diplomatik kaynak, Bakan Fidan'ın ziyareti sırasında önemli konuların masaya yatırılmasının beklendiğini belirtti.

Üst düzey yetkili, görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınmasının beklendiğini ifade etti.

Ziyaretin, iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin bir parçası olduğu değerlendiriliyor.

TÜRKİYE, ABD VE SURİYE ARASINDA 3'LÜ ZİRVE

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı, yoğun diplomatik temaslara dair açıklama yaptı.

Bakanlık; ABD, Suriye ve Türkiye'nin dışişleri bakanları düzeyinde ABD'de üçlü bir zirve gerçekleştirildiğini duyurdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Ekrem tatilde 11 ay önce Şikayet Et
    Şara bir şirkete iş başfurusu için gitmiş durumunda
    Cevapla
  • Alperen 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, Rabbim ayağına taş değdirmesin. Vatan için canıni siper ederek çalışan böyle yiğitler oldukça sırtımız yere gelmez. Cumhurbaşkanim nice güzel insanlar yetistirdi çok şukur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yemen'den sürpriz Türkiye açıklaması! 'Kilit bir ülke' deyip duyurdu! Husilere kötü haber
Türkiye kararı 'İsrail'in dostunu' haritadan sildi! Netanyahu 6 gün önce ilan etmişti!