Ukrayna'daki Türk gemisi isabet aldı! İlk açıklama geldi

Ukrayna'nın Odesa bölgesindeki İzmail Limanı'na demirli, ve içinde 16 Türk personelin bulunduğu ORINDA adlı LPG gemisi isabet aldı. Olaya ilişkin ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 17.11.2025 15:48 GÜNCELLEME 17.11.2025 17:31

16 Türk personeli bulunan ORINDA adlı LPG gemisi, Ukrayna İzmail Limanında tahliye sırasında isabet aldı ve yangın çıktı.

Ukrayna'da vurulan ORINDA petrol gemisi kime ait?Ukrayna'da vurulan ORINDA petrol gemisi kime ait?

ORINDA gemisinin güzergahını gösteren harita (Kaynak: Denizcilik Genel Müdürlüğü)

ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü olaya ilişkin X hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk bayraklı, 16 Türk personeli bulunan ORINDA adlı LPG gemisine Ukrayna İzmail Limanında tahliye sırasında isabet almış ve yangın çıkmıştır. Mürettebat gemiyi emniyetle terk etmiştir. Herhangi bir yaralanma yoktur. Gemide çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir."

Romanya'nın Plauru köyü sakinlerinin, Rus saldırısı sonrası alev alan geminin patlama tehlikesi nedeniyle tahliye edildiği bildirildi.

YARALANMA YOK

Gemide bulunan 16 Türk mürettebatın güvenli bir şekilde gemiyi terk ettiği ve herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi.

RUSYA İDDİASI

Ukrayna'nın Odesa bölgesindeki İzmail Limanı'na demirli, yaklaşık 4 bin ton sıvılaştırılmış gaz (LPG) taşıyan Türk gemisi ORINDA'nın Rus güçlerinin saldırıları sonucu isabet aldığı iddia edildi. İddialara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: HABER7
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 46
  • A.Şahin 14 dakika önce Şikayet Et
    ne rusya nede ukrayna ile ilişkimiz olmaması gerekiyor abd de dahil, biz bize yetemiyormuyuz ya, gaz ise azerbaycanda türk cumhuriyetlerinde var, petrol var bizde de var. Şu yiyicilerden kurtulup Türk insanına hizmrti genişletin ki millet bi rahat etsin artık. biz birşeyler buldukça zam geliyor.
    Cevapla
  • Mehmet 18 dakika önce Şikayet Et
    1.dünya savaşına giriş nedenimiz de oralarda liman bombalaması ile olmuştu
    Cevapla
  • Ümit 54 18 dakika önce Şikayet Et
    Rus değildir o ukraynalı ingiliz ajanı köpeği generallerin işidir. Kuzey akımı da onlar patlattı
    Cevapla
  • memo can 19 dakika önce Şikayet Et
    zelensky emir vermistir Türkiye harba müdahil olsun Nato da olsun.sapik bunlar
    Cevapla
  • Çapanoğlu 22 dakika önce Şikayet Et
    Hadsiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pep Guardiola'dan dünyaya İsrail çığlığı: Bir halkı yok etmesine izin verdik
Meteoroloji uyarmıştı: Kar yağışı bastırdı!