Trump'ın son hamlesi ortalığı karıştıracak! Askeri adım! 'Maduro istifa edecek' iddiası

Son dakika ahberi: ABD Başkanı Donald Trump'ın, Merkezi İstihbarat Teşkilatına (CIA) Venezuela'ya gizli askeri operasyon düzenleme yetkisine onay verdiği ileri sürüldü. Ayrıca Maduro'nun istifa edeceği iddia edildi.

GİRİŞ 19.11.2025 09:37 GÜNCELLEME 19.11.2025 09:41

New York Times (NYT) gazetesinin konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Trump'ın, son zamanlarda gerilim yaşadığı Venezuela'ya olası bir askeri harekata karşı hazırlık yapılması için ek önemleri onayladığı iddia edildi.

TRUMP CIA'YE ONAY VERDİ

Buna göre ABD Başkanı'nın, Venezuela'ya gizli askeri operasyon düzenlemesi için CIA'ye onay verdiği ileri sürüldü.



MADURO İDDİASI: İSTİFA EDEBİLİR

Trump'ın ayrıca Caracas yönetimiyle gayri resmi yeni müzakere turuna onay verdiği, bu görüşmelerde ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro​​​​​​​'nun istifa edebileceği sinyalini verdiği öne sürüldü.

Söz konusu görüşmelerde Maduro'nun, ABD'li enerji şirketlerine ülkesinin petrol kaynaklarına erişimine izin vermeyi kabul ettiği iddia edildi.

Trump'ın yürütülen gizli müzakerelerde hangi sonucu tercih edeceği konusunda net bilgi olmadığı da ileri sürüldü.

Trump, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, Maduro ile bazı görüşmeler yaptıklarını ima etmiş, "Bunun nasıl sonuçlanacağını göreceğiz, onlar konuşmak istiyorlar." demişti.

KARAYİPLER'DE SAVAŞ SESLERİ

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararname kapsamında, Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti.

ABD, bu bağlamda ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD'nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri uyuşturucu kaçakçılığı gerekçesiyle hedef almaya devam etmesi hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olmuş, saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" savunulmuştu.

ABD'nin, "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle gönderdiği dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunun, Latin Amerika bölgesine ulaştığı belirtilmişti

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    abd=haydut devlet
    Cevapla
  • Misafir 38 dakika önce Şikayet Et
    haydutmu arıyon işteABD
    Cevapla
  • Misafir 42 dakika önce Şikayet Et
    her ülkeden yiye yiye doymadiniz toprak doyursun sizi en kısa zamanda
    Cevapla
  • Öz ve öz LAZ 48 dakika önce Şikayet Et
    Cia Algisidir YALANDIR
    Cevapla
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    Birzamanlar uzay topu yalaniyla iraki isgal eden yamyamlar simdi baska iraklar ariyor para bitti.Turkiye askeri ve ekonomik acidan güçlü olmali yoksa bizede satasir haramiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Trilyon dolar" vurgusu! Trump'ın yemeğinde sürpriz isimler yer aldı...
CHP'de büyük isyan! Milletvekillerden Özgür Özel'e mektup! 'İhraç edecek' iddiası