Japonya'da deprem paniği! Resmen beşik gibi sallandı!

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin Kumamoto eyaletinin Aso bölgesinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Meydana gelen 5.7 büyüklüğünde deprem akabinde 6 artçı sarsıntı gerçekleşti.

Japonya'da deprem paniği! Resmen beşik gibi sallandı!
Japonya'da deprem paniği! Resmen beşik gibi sallandı!
GİRİŞ 25.11.2025 13:06 GÜNCELLEME 25.11.2025 15:22

Son dakika....Japonya’da merkez üssü Kumamoto eyaletinin Aso bölgesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ!

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Kumamoto eyaletindeki Aso bölgesinde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saat ile 18.01’de kaydedilen sarsıntının 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği aktarıldı. Kumamoto’nun yanı sıra Oita, Ehime ve Fukuoka eyaletlerinde de hissedilen depremin ardından tsunami riskinin oluşmadığı açıklandı. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı sonrasında Kumamoto eyaletinin Aso bölgesinde büyüklükleri 2 ila 3.3 arasında değişen 6 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • osmanoğlu2023 4 saat önce Şikayet Et
    senmisin askeri tatbikat yapan? sallanda gör nasılmış...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Böcek ailesinin ölümünde "fosfin gazı" şüphesi: Otopsi raporunda kahreden detay!
İstanbul'da MİT'ten nefes kesen casusluk operasyonu!