Suriye'de kan donduran manzara! İç savaşın korkunç yüzü görüntülendi

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Humus kentinde onlarca kişiye ait ceset kalıntılarının bulunduğu dört toplu mezarın ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Suriye'de kan donduran manzara! İç savaşın korkunç yüzü görüntülendi
Suriye'de kan donduran manzara! İç savaşın korkunç yüzü görüntülendi
GİRİŞ 25.11.2025 23:20 GÜNCELLEME 25.11.2025 23:44

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA tarafından servis edilen habere göre, Humus kentinde dört ayrı toplu mezar bulundu.

KİMLİK TESPİTİ YAPILACAK

Ajansın aktardığı bilgilere göre, bulunan toplu mezarların içerisinde onlarca kişiye ait olduğu tespit edilen ceset kalıntılarına ulaşıldığı belirtildi. Kalıntılar üzerinden kişilerin tespitine yönelik adli tıp incelemesinin başlatıldığı vurgulandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin yeni keşfedilen mezar yerleriyle ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Esed rejiminin devrilmesinin ardından, ülke genelinde yürütülen arama tarama faaliyetleriyle benzer toplu mezarların ortaya çıkmaya devam ettiği bildirildi.

İÇ SAVAŞTAN BU YANA 177 BİNİ AŞKIN KİŞİ KAYIP

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından paylaşılan verilere göre, Suriye'de devrik Esed rejimi altında iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana, 177 bini aşkın Suriye vatandaşının akıbeti bilinmiyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Bozkurt 3 saat önce Şikayet Et
    Şara hiç güven vermiyor. İsrail ajanı bile olabilir
    Cevapla
  • Mustafa 2 saat önce Şikayet Et
    Esat mı güven veriyordu?
    Cevapla
  • Ulas 3 saat önce Şikayet Et
    Irkçılık yapma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Böcek ailesinin ölümünde "fosfin gazı" şüphesi: Otopsi raporunda kahreden detay!
İmamoğlu yapımını durdurmuştu! İstanbullu 10 dakika yerine 1,5 saat trafik çekiyor...