Trump: Uykucu Joe Biden'ın otomatik imzayla attığı tüm belgeler geçersizdir

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden tarafından 'Autopen' adı verilen otomatik imza cihazıyla imzalanan tüm belgeleri feshettiğini açıkladı. Trump, bu işlemin Biden'ın onayı olmadan yasa dışı şekilde yapıldığını iddia etti.

Trump: Uykucu Joe Biden'ın otomatik imzayla attığı tüm belgeler geçersizdir
Trump: Uykucu Joe Biden'ın otomatik imzayla attığı tüm belgeler geçersizdir
GİRİŞ 28.11.2025 23:16 GÜNCELLEME 28.11.2025 23:52

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait olan sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimini hedef alarak, otomatik imza (Autopen) ile atılan tüm başkanlık belgelerini feshettiğini duyurdu.

"HİÇBİR HUKUKİ ETKİSİ YOK"

Trump, "Uykucu Joe Biden" tarafından imzalanan belgelerin yaklaşık yüzde 92'sinin otomatik imza cihazı ile atıldığını öne sürerek, "Bundan böyle geçersizdir, hiçbir hukuki etkisi yoktur" dedi.

Otomatik imza cihazının ABD Başkanı'nın açık ve özel onayı olmadan kullanılamayacağını belirten Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Oval Ofis’teki güzel masanın etrafında Biden’ı kuşatan Radikal Sol deliler, başkanlığı onun elinden aldı."

"DAHİL OLDUĞUNU SÖYLERSE YEMİN ALTINDA YALANCI ŞAHİTLİKTEN YARGILANACAK"

Biden tarafından bizzat imzalanmamış tüm başkanlık kararnamelerini iptal ettiğini açıklayan Trump, "Autopen'i kullanan kişiler bunu yasa dışı biçimde yaptı. Joe Biden Autopen sürecine dahil değildi ve dahil olduğunu söylerse yemin altında yalancı şahitlikten yargılanacaktır." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Alem bilir 18 dakika önce Şikayet Et
    Siyonistlerin yeni siyaset modeli. Bunun devamında uluslararası anlaşmalarıda geçersiz sayar askıya alırlar. Tam bir Trump usulu bir ileri iki geri, devlet usulünü de ortadan kaldıracaklar.
    Cevapla
  • bekir 45 dakika önce Şikayet Et
    CAATSA diye bir şey kalmadı o zaman
    Cevapla
  • Gerçek 1 saat önce Şikayet Et
    O zaman usa hiç bir şey geçersiz sonuç kanun o hakkı vermiş yada mühür gibi adam günde on bin ımza mi atacak yada karşı taraf anlaşma var imza var desin iptal olsun ne saçmalık
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Trump kafayı yedi.
    Cevapla
  • Yorumcu 22 dakika önce Şikayet Et
    Hangi kafayı?
    Cevapla
  • Sadık Ceylan 31 dakika önce Şikayet Et
    Amerika için DOĞRUYU yapıyor. Hukuken de öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın yıl sonu 6 bin TL'yi geçecek mi? Altın ve gümüşe yeni alternatif yatırım aracı!
AK Parti CHP'yi bile dönüşüme mahkum etti! "Bu bir başarı hikâyesidir"