ABD 'tam seyahat yasağı' getiriyor! İç Güvenlik Bakanı açıkladı
ABD İç Güvenlik Bakanı tarafından yapılan açıklamada bazı ülkelerin vatandaşlarına yönelik tam seyahat yasağı getirilmesi önerildi.
ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Trump ile yaptığı görüşmenin ardından ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklamalarda bulundu.
İç Güvenlik Bakanı Noem, ülkeye yüksek seviyede düzensiz göçmen akışı olduğunu öne sürerek "Başkan ile az önce görüştüm. Ülkemizi katillerle, asalaklarla ve hakkı olmayana göz dikenlerle dolduran tüm ülkelere tam seyahat yasağı öneriyorum." ifadesini kullandı.

YABANCILARA SEYAHAT YASAĞI GÜNDEMDE
Amerikan vatandaşlarının güvenliği ve refahının öncelik olması gerektiğini savunan Noem, ülkenin kaynaklarının "yabancılar tarafından sömürülmesine izin verilemeyeceğini" belirtti.
Noem, "Bu ülke, atalarımızın kanı, alın teri ve özgürlüğe olan bağlılığı üzerine kuruldu. Ülkemize saldırmaya gelen yabancı istilacılar için değil. Onları istemiyoruz, bir tane bile." ifadelerine yer verdi.
Trump'ın yetkilisinden yargıya meydan okuma! Venezuelalı göçmenler sınır dışı edilecek!
Başkan Trump da Beyaz Saray'a yakın bir bölgede görev yapan iki ulusal muhafızın vurulması olayının ardından yaptığı açıklamada, "ABD sisteminin tamamen iyileşmesi için tüm üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım. Biden döneminde yapılan milyonlarca yasa dışı kabulü sonlandıracak Joe Biden’ın otomatik imzasıyla onaylananlar dahil hepsini iptal edeceğim ve ABD için net bir değer taşımayan herkesi sınır dışı edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.