Eşini öldürdü, halkın önünde idam edildi

İran'ın Simnan eyaletinde, eşini öldürme suçlamasıyla yargılanarak idama mahkum edilen adamın cezası halkın önünde infaz edildi.

Eşini öldürdü, halkın önünde idam edildi
Eşini öldürdü, halkın önünde idam edildi
GİRİŞ 02.12.2025 13:20 GÜNCELLEME 02.12.2025 14:24

İran'ın Simnan eyaletinin Yargı Başkanı Muhammed Sadık Ekberi, konuya ilişkin bilgi verdi. Ekberi, "Eşini boğarak kasten öldürmekten suçlu bulunan bir erkeğe verilen kısas cezası, mağdur yakınlarının talebi üzerine ve tüm yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından bu sabah Simnan kentinde halkın önünde infaz edildi." dedi. İranlı yetkili, 2020 yılında yaşanan olayın bir sağlık merkezinin ihbarıyla ortaya çıktığını, uzman ekipler tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda söz konusu adamın eşini kasten öldürdüğünün ortaya çıktığını ifade etti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 29
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyedede aynı kanun uygulansın
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İşte Allah'ın kanunu bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Meteoroloji'den 48 il için peş peşe uyarı!
Ümraniye'de araçlar suya gömülmüştü: Başkan Yıldırım’dan Haber7’ye özel açıklama!