Trump'tan savaş açıklaması: Gerekirse Venezuela'yı vuracağız!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'dan ABD'ye geldiğini iddia ettiği uyuşturucu trafiğini engellemek için denizdeki botların yanı sıra "gerekirse Venezuela topraklarını da vurabileceklerini" söyledi.

Trump'tan savaş açıklaması: Gerekirse Venezuela'yı vuracağız!
Trump'tan savaş açıklaması: Gerekirse Venezuela'yı vuracağız!
GİRİŞ 02.12.2025 22:42 GÜNCELLEME 03.12.2025 00:24

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği ve canlı yayında yaklaşık 2 saat süren kabine toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Trump, ABD ordusunun Venezuela üzerinde artırdığı baskıyı ve Karayipler bölgesinde "uyuşturucu taşıdığı iddia edilen" botlara yönelik saldırıları değerlendirdi.

"VENEZUELA TOPRAKLARINA SALDIRACAĞIZ"

Venezuela ve Kolombiya gibi ülkelerden Amerikan topraklarına ulaştığını iddia ettiği uyuşturucu ile her anlamda mücadele etmeye kararlı olduklarını anlatan Trump, bunun için gereken her şeyi yapacaklarını ve Pentagon'u bu konuda tam yetkiyle yetkilendirdiğini belirtti.

Trump, "(Venezuela açıklarındaki) O gemilerin ortadan kaldırılmasını istiyorum ve gerekirse denizde olduğu gibi (Venezuela) topraklarına da saldırı yapacağız. Artık denizden gelen çok az şey var, sanırım yüzde 90'ından fazlasını yok ettik." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'dan ABD'ye geldiğini iddia ettiği uyuşturucu trafiğini engellemek için denizdeki botların yanı sıra 'gerekirse Venezuela topraklarını da vurabileceklerini' söyledi.

ABD Başkanı, "Karadan da bu saldırıları başlatacağız, biliyorsunuz, karada saldırı çok daha kolay. Onların kullandıkları rotaları biliyoruz, onlar hakkında her şeyi biliyoruz, nerede yaşadıklarını biliyoruz ve çok yakında buna da başlayacağız. Bunu (uyuşturucuları) üreten ve ülkemize satan herkes bu saldırıya maruz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Venezuela ve Kolombiya'nın adını birkaç kez daha anan Trump, bu ülkelerin ABD'ye gelen uyuşturucunun çoğundan sorumlu olduğunu savundu.

HEGSETH'TEN İKİNCİ SALDIRI DÜZENLENEN GEMİ KONUSUNDA AÇIKLAMA

Öte yandan Trump, 2 Eylül'de Venezuela açıklarında "uyuşturucu taşıdığı" iddia edilen bir gemiye ikinci saldırı emri vererek, bu saldırıda ilk saldırıdan sonra yanan gemiye tutunan iki kişinin öldürüldüğü yönündeki iddialara ilişkin soruları da yanıtladı.

ABD Başkanı, uyuşturucu ile mücadele konusunda Pentagon'u ve Savunma Bakanı Pete Hegseth'i tam yetkiyle yetkilendirdiğini ve söz konusu saldırıların arkasında olduğunu belirtti.

İlk saldırıdan kurtulan iki yaralının ikinci saldırıda öldürüldüğü konusunda detayları bilmediğini anlatan Trump, bununla birlikte saldırının ilgili yasalara uygun olduğunu savundu.

Savunma Bakanı Hegseth de ikinci saldırıya görevdeki Amiral Frank Bradley'nin tamamen yetkili olduğunu ve yaralılar olduğu detayını o anda bilmelerinin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Amerikan Washington Post gazetesinin haberinde, ABD donanmasına bağlı askeri unsurların, uyuşturucu taşıdığı iddia edilen bir gemiye 2 Eylül günü bir saldırı düzenlediği ve ilk saldırıdan yaralı olarak kurtulup gemiye tutunan iki kişinin ikinci saldırıda öldürüldüğü iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 42
  • sakaryalı 16 dakika önce Şikayet Et
    Kime ne bahaneyle saldırdığınız belli değil size çanak tıtanların ...
    Cevapla
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    Allah bu turupun da amerikanın da tez zamanda belasını versin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    Venezuela petrolüne çökmek için zemin hazırlığı
    Cevapla
  • EKREM 39 dakika önce Şikayet Et
    Şeytan ABD Venezuela'nın altın petrol rezervleri nde gözü var kahrolsun abd itleri
    Cevapla
  • kemal 40 dakika önce Şikayet Et
    Barış nobeli böyle bir şey demek ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha 18 yaşında! Avrupa'nın iki dev kulübü 2. Lig'in genç kalecisinin peşinde
Kasım ayında en çok satılan sıfır otomobiller belli oldu! Son 11 ayın şampiyonu ise...