Suudi Arabistanlı üst düzey yetkiliden İsrail'i kızdıracak sözler
Suudi Arabistan'ın üst düzey bürokratlarından Manal Radwan, reforma ihtiyaç duyanın Filistinliler olmadığını; tam tersine, iki devletli çözümü reddedip Müslümanlara saldırarak barışı engelleyen İsrail hükümeti olduğunu söyledi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarından Manal Radwan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen forumda konuştu.
Filistin Yönetimi'nin reformlarına değinen Radwan, "Filistinliler son 30 yıldır reform yapıyorlar. Başkan Mahmud Abbas da Filistinliler için iyi olacağını düşündüğü sağlam bir reform planı ortaya koydu." dedi.
"KARŞIMIZDA BARIŞ İÇİN BİR ORTAK YOK; GERÇEK REFORMA İHTİYAÇ DUYAN FİLİSTİNLİLER DEĞİL İSRAİL HÜKÜMETİDİR"
Suudi Arabistan olarak, bu plana destek verdiklerini söyleyen Manal Radwan, "Suudi Arabistan elbette bu konuda kararlıdır. Biz de Filistin Yönetimi ile her gün reform planına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Ancak sürdürülebilir barışı ve güvenliği sağlamak, bu çatışmaya son vermek, Başkan Trump'ın 20 maddelik barış planını hayata geçirmek ve BM Güvenlik Konseyi kararını uygulamak için ihtiyacımız olan şey, reformdan geçmiş bir İsrail hükümetidir. İsrail hükümeti iki devletli çözüme karşı çıkıyor. İsrail hükümeti yetkilileri sürekli olarak Filistinlilere, Araplara ve Müslümanlara karşı kışkırtmalarda bulunuyor. Barış yapmak için karşımızda bir ortak olduğunu düşünmüyoruz. Hatta sürdürülebilir bir ateşkes için bile bir ortağımız yok. İşte görmeyi umduğumuz gerçek ve önemli reform bu." dedi.
-
oflu 4 saat önce Şikayet Etdunya musluman kadinina ornek olsun-daha buyuk basarilar..Beğen Toplam 15 beğeni
-
İHA 4 saat önce Şikayet Etbu açıklamadan sonra israil korkudan varya.... lan ne içiyorsunuzBeğen Toplam 3 beğeni
-
Ahmed 4 saat önce Şikayet EtSiz ilk once her sene abd ye trilyon dolar haraç vermeyi bırakın o parayayı Türkiyeye verirseniz hem sizi koruruz hem de gerçek silah bomba muhimmat alırsınız kendinizi korumayı öğrenirsinizBeğen Toplam 18 beğeni
-
Eren 4 saat önce Şikayet EtDuydun fikri varmışmış??????Beğen Toplam 2 beğeni
-
Em. Mem. 5 saat önce Şikayet EtDedi, dedi, dedi, hep konuşuyoruz. İsrail hala zulmediyorBeğen Toplam 13 beğeni