Netanyahu önce “Yahudi kahraman” dedi, saatler sonra sözlerini düzeltti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avustralya'nın Sydney kentinde saldırgana müdahale eden Suriyeli Ahmed el-Ahmed'den "Yahudi kahraman" diye bahsetti.

Netanyahu önce “Yahudi kahraman” dedi, saatler sonra sözlerini düzeltti
Netanyahu önce “Yahudi kahraman” dedi, saatler sonra sözlerini düzeltti
GİRİŞ 15.12.2025 04:31 GÜNCELLEME 15.12.2025 04:58

İsrail Başbakanı Netanyahu, Sydney'de düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra yaptığı konuşmada, saldırı sırasında çekilmiş bir kahramanlık videosu izlediğini söyledi.

SURİYELİ AHMED'İ 'YAHUDİ KAHRAMAN' OLARAK NİTELEDİ

"Kötülüğü gördük ve Yahudi kahramanlığının zirvesini gördük." diyen Netanyahu, saldırganın elinden silahını alan Suriyeli el-Ahmed'i "Yahudi kahraman" diye niteledi.

Netanyahu, "Buraya gelirken, bir Yahudi adamın katillerden birine saldırıp silahını elinden aldığı ve kim bilir kaç kişinin hayatını kurtardığını gösteren bir video izledim." ifadesini kullandı.

KABİNE TOPLANTISINDA HATASINI DÜZELTTİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, konuşmasından birkaç saat sonra İsrail'in güneyindeki Dimona kentinde düzenlenen kabine açılışı konuşmasında el-Ahmed'in Müslüman olduğunu söyledi.

Netanyahu'nun, "Cesur bir adamın eylemini gördük. Müslüman bir cesur adam olduğu ortaya çıktı. Ona saygı duyuyorum. Bu teröristlerden birinin masum Yahudileri öldürmesini engelledi." ifadelerini kullanması dikkati çekti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
  • Misafir 30 dakika önce Şikayet Et
    şu konuşma bile nasıl bir ırkçı olduğunu ortaya seriyor- masum yahudiler, masum insanlar olmalıydı
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    kendi adamini deşifre etmiş
    Cevapla
  • Burak 1 saat önce Şikayet Et
    Hesaplarında kahraman Suriyeli yoktu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD savaşa hazırlanıyor: Dev yığınak ortaya çıktı!
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara 'faiz' çağrısı: Gecikmeden yansıtın