İsrail muhalefetinden flaş 'Türkiye' açıklaması: Yaparlarsa kimse onları çıkaramaz...

Son dakika haberi... Eski İsrail Savunma Bakanı ve muhalefet partisi İsrail Evimiz'in lideri Avigdor Liberman, Türkiye'nin Suriye ve Gazze'ye yerleşmesi halinde kimsenin onu, buralardan çıkaramayacağını söyledi.

GİRİŞ 16.12.2025 16:40 GÜNCELLEME 16.12.2025 16:46

Son dakika haberi... Liberman, İsrail'deki haber sitesine verdiği röportajda, Gazze başta olmak üzere bölgedeki duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hizbullah'ın Lübnan'da yeniden güçlendiğini ileri süren Liberman, İsrail'in "Lübnan'a yeni bir saldırısının kaçınılmaz olduğunu" savundu.

Liberman, İsrail ile ABD'nin Gazze'ye yönelik ajandasının "farklı olabileceğini", Gazze'ye yeniden saldırıların başlaması gerektiğini ve İsrail'in Gazze'deki bazı konularda ABD Başkanı Donald Trump'a "hayır" demeyi bilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Gazze'de konuşlanması planlanan Uluslararası İstikrar Gücü'ne dair ise Liberman, şu anda dünyadaki tüm ülkeler arasında Gazze'ye güvenlik gücü göndermek için sadece "Türkiye'nin bastırdığını" söyledi.

Liberman, Türkiye'nin "Hamas'ı korumak için Gazze'ye güvenlik gücü göndermek istediğini" iddia etti.

Türkiye'nin bölgeye yerleşmeye çalıştığını savunan Liberman, şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir yerleşme. Eğer gelirlerse, kimse onları Suriye'den ve Gazze'den çıkaramayacak. Bu da Gazze Şeridi içindeki operasyonel kapasitemizi önemli ölçüde sınırlayacak."

İsrailli lider, ABD'nin Ankara'ya F-35 savaş uçaklarını satması, Suriye'deki Türk varlığı ve Türk güçlerinin Gazze'ye gitmesinin bölgedeki güç dengesinde "dramatik değişikliğe yol açacağını" dile getirerek bunların kendisini şu anda "en rahatsız eden" noktalar olduğunu kaydetti.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • İbrahim Yılmaz 11 dakika önce Şikayet Et
    Bende isterim İsrail'in bizden korkmasına ama yalan haber eğer öyle olsaydı yıkım başlamadan devletimizin el atması gerekirdi adamlar istediğini aldı her yere kana buladılar peki biz nerdeydik yok uzaktan izledik sakın gaza gelmeyin arkadaşlar Siyonist birlik içindeler bu yüzden güçlüler
    Cevapla
  • misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    İsrail Gazzeyi bombalayarak, Türkiyeyi acilen davet ediyor. Netanyahu Gazzelinin canını alırken, Amerikanın kanını emiyor.
    Cevapla
  • Misafir 18 dakika önce Şikayet Et
    Yahudi Devleti yok olmadan İnsanlık ve biz müslümanlar Asla barış içinde yaşayamayaçağız Tek çare bu zalimlerin Helak edilmesi Bunu. Başka izahı yok !!!
    Cevapla
  • miroglu 25 dakika önce Şikayet Et
    bekle bizi Türk askeri İsrail'e geliyor..
    Cevapla
  • AlBayrak 26 dakika önce Şikayet Et
    Eğer biz girmezsek dünyada adalet yok olacak zulümler artacak.Bu nedenle asil Türk devleti Allah'ın adaletini Osmanlı'da olduğu gibi şimdide yerine getirecektir.Allah bu millete zeval vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
F-16'ların Karadeniz'de vurduğu İHA nasıl tespit edildi?
MSB: Hava sahamıza yaklaşan İHA vurularak düşürüldü