İsrail'den Suriye'de ikinci ihlal: Köye baskın düzenledi

İsrail ordusu, Suriye’nin güneybatısında yer alan Kuneytra kırsalındaki el-Acraf köyünde bir kontrol noktası kurarak baskın gerçekleştirdi.

İsrail'den Suriye'de ikinci ihlal: Köye baskın düzenledi
İsrail'den Suriye'de ikinci ihlal: Köye baskın düzenledi
GİRİŞ 20.12.2025 16:15 GÜNCELLEME 20.12.2025 16:18

Suriye'nin resmi televizyon kanalı El-İhbariyye'nin haberine göre, ülkenin güneybatısında Kuneytra iline bağlı el-Acraf köyünde baskın düzenleyerek yol kontrol noktası kurdu.

Haberde, bu adımın İsrail güçlerinin Suriye topraklarına yönelik bir hafta içinde gerçekleştirdiği ikinci ihlal olduğu vurgulandı.

Suriye’nin güneyindeki Kuneytra ilinde onlarca kişi İsrail karşıtı gösteri düzenledi. İsrail ordusunun ihlallerini protesto etmek amacıyla toplanan onlarca kişi Kuneytra şehir merkezinde bir araya geldi.

İSRAİL SURİYE'DE ÇOK SAYIDA SALDIRI VE BASKIN DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın daha önce yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, 8 Aralık 2024 ile 18 Temmuz 2025 tarihleri arasında Suriye'nin çeşitli bölgelerine binin üzerinde hava saldırısı ve yaklaşık 400 kara baskını düzenledi.

KAYNAK: AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'in 'hırsız' çıkışı sonrası 'kirli eller' devrede! İmamoğlu'nun yalancı tanığı...
Mike Tyson'ı yenen Jack Paul dünyanın konuştuğu maçta nakavt oldu! Milyonlarca dolar ödül