ABD resmen duyurdu! Son dakika savaş açıklaması! NATO ve AB'ye flaş tepki
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Rusya'nın NATO ile savaştan kaçındığını söyledi. Gabbard, NATO ve AB'nin, ABD ordusunu doğrudan Rusya ile savaşa çekmek istediğini iddia etti.
Gabbard, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından, Rusya'nın "Ukrayna'nın tamamını ve Avrupa'nın bir kısmını ele geçirmeyi" planladığını iddia eden haberlere yanıt verdi.

HEDEF TRUMP'IN BARIŞ ÇABALARI
Haberleri "yalan ve propaganda" şeklinde nitelendiren Gabbard, bu haberlerin ABD Başkanı Donald Trump'ın "barış çabalarını baltalamayı amaçladığını ve kamuoyunda korku yaratarak savaşın tırmanmasını" teşvik ettiğini savundu.
NATO VE AB'YE AĞIR SUÇLAMA
Gabbard, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB), ABD ordusunu doğrudan Rusya ile savaşa çekmek istediğini iddia etti.

'RUSYA'NIN KAPASİTESİ YETERSİZ, SAVAŞTAN KAÇINIYOR'
ABD istihbaratının, haberde görüşlerine yer verilen Demokrat Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyesi de dahil karar alıcıları bilgilendirdiğini belirten Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın NATO ile daha "geniş bir savaştan kaçındığını değerlendirdiğini" aktardı.
Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın mevcut askeri kapasitesiyle Ukrayna'nın tamamını işgal edip kontrol altına alabilecek güce sahip olmadığı ve Avrupa'yı "fethetmesinin" ise söz konusu olmadığı yönünde değerlendirme yaptığını ifade etti.

-
Malatyalı 1 saat önce Şikayet EtSiz böyle kaşınmaya devam edin bakalım Rusyanın gücü yetiyormu yetmiyormu anlarız Rusya daha başlamadı savaşa ama bütün batı hop oturup hop kalkmakta Rusya elindeki stratejik silah kapasitesi ile isterse Dünyanın fişini çekebilecek en güçlü ülkelerden biriBeğen Toplam 2 beğeni
-
Namyelüs 2 saat önce Şikayet EtBaşta İngiltere,Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri ve İtrail Türkiye'yi Rusya ile savaştırmak için satın aldıkları adamları ile medya platformlarında provakasyon yapıyorlar.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Asd 2 saat önce Şikayet Etİşte bu doğru bir cevapBeğen