Son dakika: İsrail'den komşu ülkeye kanlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Yater beldesine gerçekleştirdiği hava saldırılarında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Son dakika: İsrail'den komşu ülkeye kanlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Son dakika: İsrail'den komşu ülkeye kanlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 21.12.2025 19:55 GÜNCELLEME 21.12.2025 20:23

SON DAKİKA HABERİ: İsrail, Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan'ın güney bölgelerine saldırılarını sürdürüyor.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, sınır hattında bulunan Yater beldesinde bir araç ile bir motosiklet, İsrail'e ait İHA'lar tarafından hedef alındı.

Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 1 kişinin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise söz konusu saldırılarda Hizbullah mensuplarının hedef alındığı ileri sürüldü.

İSRAİL ATEŞKESE RAĞMEN SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail, Ekim 2023'te Lübnan'a yönelik saldırı başlatmış, Eylül 2024'te bu saldırı geniş çaplı savaşa dönüşmüştü. Savaşta 4 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024'te sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail'in ateşkesi binlerce kez ihlal ettiği bildirilmişti.

İsrail, Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten sonra ele geçirdiği 5 tepeyi hala işgal altında tutarken, onlarca yıldır elinde bulundurduğu bazı bölgelerdeki varlığını da sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı, ateşkesi ihlal eden İsrail'in 27 Kasım 2024-20 Kasım 2025 tarihleri arasında Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 331 kişinin hayatını kaybettiğini, 945 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • yalçın 40 dakika önce Şikayet Et
    Lübnan bunları hak ediyor
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    daha anlaşma yapmaya devam etsinler gavurlarla
    Cevapla
  • murtaza 1 saat önce Şikayet Et
    komşu, komşuya muhtaçtır, komşuya yardım etmek imandandır.
    Cevapla
  • temel 1 saat önce Şikayet Et
    gucun olmazsa herkes vurur butun afrika araplar da ayni sorun hata var insan nukler silah yapar edinir yada guclu silahlar elinde soba borusu ile sokak da sov ile olmiyor
    Cevapla
  • Türkbey 1 saat önce Şikayet Et
    Lübnan daha yeni Rum kesimi ile anlaşma yaptı.
    Cevapla
  • Drachen 1 1 saat önce Şikayet Et
    Bunlara Müstehak , TÜRKİYE dururken onlarla antlaşma yaparlarsa daha kötü duruma düşecekler sonrada bize gelip yardım dilenecek bu kendini bilmezler. İnşallah Suriye de aynı hatayı yapmaz en önemli konu bu , bir an önce Suriye ile antlaşma yapılır sonra başımız ağrımaz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 7 ünlü hakkında yeni gelişme!
İstanbul'da 19 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak: İşte kesinti saatleri