Bakan Fidan'dan sürpriz ziyaret! Şam'da dikkat çeken fotoğraf

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Kasyun Dağı'ndan Şam'ı seyretti.

GİRİŞ 22.12.2025 20:24 GÜNCELLEME 23.12.2025 08:43

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, çalışma ziyareti kapsamında bir araya geldiği Şeybani'yle Kasyun Dağı'na giderek Şam manzarasını izledi.

HAKAN FİDAN, KASYUN DAĞI'NDAN ŞAM'I İZLEDİ

Başkent Şam'ın merkezinde kentin büyük bölümüne hakim bir yükselti olan Kasyun Dağı, Suriye'de 2011 yılında özgürlük talepleriyle başlayan halk hareketlerini rejimin şiddet yoluyla bastırmak istemesiyle patlak veren iç savaşta büyük önem kazanmıştı.

Hakan Fidan ve Şeybani

Devrik rejim, sivil unsurların çıkmasını yasakladığı dağa, Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'e bağlı 4. Tümen askerleri başta olmak üzere yoğun bir konuşlanma yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed eş-Şera, Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye'deki Kasyun Dağı'nda Şam manzarasını çay içerek izlemişti.

MİT BAŞKANI KALIN FARABİ'NİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da Suriye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında İslam aleminin önde gelen düşünürlerinden Farabi'nin Şam'da bulunan mezarını ziyaret etti.

Kalın'ın ziyaretinden fotoğraf paylaşıldı.

İbrahim Kalın

KASYUN DAĞI PEYGAMBERLERE VE SALİH KİMSELERE ATFEDİLİYOR

Kasiun Dağı, peygamberlere ve salih kimselere atfedilen kutsal mekanlar, mağaralar ve efsanelerle biliniyor.

Başkent Şam'ın merkezinde kentin büyük bölümüne hakim bir yükselti olan Kasyun Dağı, Suriye'de 2011 yılında özgürlük talepleriyle başlayan halk hareketlerini rejimin şiddet yoluyla bastırmak istemesiyle patlak veren iç savaşta büyük önem kazanmıştı.

Devrik rejim, sivil unsurların çıkmasını yasakladığı dağa, Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'e bağlı 4. Tümen askerleri başta olmak üzere yoğun bir konuşlanma yapmıştı.

Aynı zamanda kentin manzarasının en iyi izlenebileceği yer olan Kasyun Dağı, başkentin savunulmasında halen stratejik önem arz ediyor.

KAYNAK: HABER7, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 11
  • Göksal yıldırım 1 ay önce Şikayet Et
    Öyle güçlü bir devlet olacağız ki bunu biz bile göreceğiz bunlar hep onun sancıları buraya yazıyorum çok uzak değil adım adım büyüyoruz sessizce
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Oradan İsrail görünüyor mesajı alan aldı
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Hakan Fidan'da büyük ışık görüyorum. Hükümetin içinde boş boğaz, gevşek birkaç milletvekilini susturun. Reisin iradesi neyse Hakan Fidan'ın iradeside odur.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sdg çatışması olmamalı. Çatışmlar gençlerin kaybedilmesine ve ülkelerin gelecek kaybına sebep olacak. Müzakere yolu en doğru olanıdır. Nokta.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Atlas uçağı, Eşref BİTLİS'in düşen uçağı ve Muhsin YAZICIOĞLU süikastinden ders alıp Devletin kritik ve önemli adamları " AYNI UÇAKTA SEYAHAT ETMEMELİ"...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erzincan sallandı! İşte deprem riski en fazla olan iller...
6 Şubat'ın görünmeyen yüzü: Yalan haberler kaç cana mal oldu?