İsrail Savunma Bakanı Katz: Suriye'den çekilmeyeceğiz!

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Suriye'den çekilmeyeceklerini söyledi ve "Gazze'nin kuzeyinde, boşaltılan yerleşim yerlerinin yerine yeni yerleşim merkezleri kuracağız. Gazze'den de asla çekilmeyeceğiz." dedi.

GİRİŞ 23.12.2025 15:38 GÜNCELLEME 23.12.2025 17:31

Yerel basında yer alan habere göre Bakan Katz, İsrail'in Suriye'den çekilmeyeceklerini söyledi. Katz, "Suriye'den bir milimetre bile geri çekilmiyoruz ve Gazze'nin kuzeyindeki boşaltılan yerleşim yerlerinin yerine 'Ana Yerleşim Bölgeleri' oluşturacağız" dedi.

Ateşkes sonrası İsrail yönetiminden gelen önceki açıklamaların aksine Gazze'nin bazı kısımlarında işgali sürdüreceklerini dile getiren Katz, şunları kaydetti:

"Zamanı geldiğinde, boşaltılan (yasa dışı Yahudi) yerleşim yerlerinin yerine Gazze'nin kuzeyinde karakollar kuracağız. Bunu doğru zamanda ve uygun şekilde yapacağız."

Hamas ile varılan ateşkes anlaşması kapsamında ikinci aşamanın ardından İsrail ordusunun Gazze'deki tüm bölgeleri terk etmesi gerekiyor.

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz

BİRÇOK NOKTAYA YASA DIŞI YERLEŞİM BİRİMLERİ KURDU

İsrail, 1967'deki "Altı Gün Savaşı" olarak bilinen muharebede, Gazze Şeridi'ni de işgal etmişti.

İşgalini sürdüren İsrail, Filistinlilerin topraklarını gasbederek Gazze'deki birçok noktaya yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa etmişti. Bu yasa dışı yerleşim birimleri, 2005'te İsrail tarafından boşaltılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesindeki bazı bakanların da destek verdiği bazı dernek ve kuruluşlar, Gazze'de 2005'te boşaltılan bu yasa dışı yerleşim birimlerinin yeniden inşa edilmesini ve buralara gaspçı İsraillilerin yerleştirilmesini savunuyor.

İsrail'in Suriye topraklarındaki işgali infografik (Kaynak: AA)

İsrail hukuka aykırı genişliyor: Yeni proje onaylandıİsrail hukuka aykırı genişliyor: Yeni proje onaylandı

İsrail hükümeti resmen onayladı! Filistin topraklarında yeni yerleşim kuruyorİsrail hükümeti resmen onayladı! Filistin topraklarında yeni yerleşim kuruyor

KAYNAK: HABER7, AA
Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Eninde Sonunda 1 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğu nun lağım çukuru israil 3-5 milyon nufusunla ancak belli süre için bebekleri bombalarsın ancak bu bölgede uzun süre barınamayacaksın ........tarihte her zaman olduğu gibi seni tekrardan kovacaklar lanet terörist siyonistler.......
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Neyi bekliyorlar seni gebetmek için sen fazla havlayıp duruyorsun.
    Cevapla
  • Tatar Remi 1 ay önce Şikayet Et
    itrailin iblisleri sonunuz yaklaşıyor inşaallah
    Cevapla
  • Yerli ve milli 1 ay önce Şikayet Et
    Plan kuranların en hayırlısı Allah tır.. Bekliyoruz ve acı akibetlerini göreceğiz..
    Cevapla
  • Celal 1 ay önce Şikayet Et
    İsrailin 2 yıllık ömrü kaldı. Abd'nin dünya üzerindeki hegemonyası çok yakında çökecek. Onunla birlikte siz de cehennemin dibini boylayacaksınız. Yeryüzünde bozgunculuk, zulüm, sömürü, ahlaksızlık ve vahşilik etmeye devam ettikçe, kendinizin malum akibetinizi de hızlandırmış oluyorsunuz. Bana göre insanlığın en büyük düşmanı siyonistler ve onların yardakçıları evanjelistlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 Şubat deprem mesajı: Asla unutmayacağız!
6 Şubat'ın görünmeyen yüzü: Yalan haberler kaç cana mal oldu?