Son dakika... Suriye'de bir camide patlama! Ölüler ve yaralılar var!

Son dakika...Suriye'nin Humus bölgesinde bir camide patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 18 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

GİRİŞ 26.12.2025 13:33 GÜNCELLEME 26.12.2025 17:17

Son dakika...Suriye’nin orta kesiminde yer alan Humus ilindeki Ali Talip Camisi'nde cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Patlama sonrası durum

Suriye'nin Humus şehrindeki Vadi Ez-Zeheb Mahallesi’nde bulunan İmam Ali bin Ebu Talib Camii'nde meydana gelen patlamada bilanço artıyor.

Suriye Sağlık Bakanlığı Ambulans ve Acil Servis Direktörü Najib al-Naasan yaptığı açıklamada, patlamada can kaybının 8'e, yaralı sayısının 18'e yükseldiğini aktardı.

Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, bölgedeki güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Caminin son durumu

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi, 18kişi yaralandı.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatılırken, terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, HUMUS'TA CAMİYE DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISINI KINADI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Humus kentinde cuma namazı sırasında bir camiyi hedef alan bombalı terör saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, camiye yerleştirilen bombanın cuma namazı sırasında patlatılması sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

Terör suçu olarak nitelendirilen saldırının, insani ve ahlaki değerlere de açık bir saldırı teşkil ettiği ifade edildi.

Suriye halkı arasında güvenlik ve istikrarı bozmayı, kaos ve panik yaratmayı amaçlayan saldırının, "başarısız girişimler zincirinin bir parçası" olduğu kaydedildi.
Suriye’nin terörle mücadelede kararlı olduğu, bu tür saldırıların devletin güvenliği sağlama, vatandaşları koruma ve saldırılara karışanları adalet önüne çıkarma yönündeki çabalarını engelleyemeyeceği ifade edildi.

Suriye’nin orta kesiminde yer alan Humus ilindeki Ali Talip Camisi'nde cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

TÜRKİYE, SURİYE'DE CAMİYE YÖNELİK TERÖR SALDIRISINI KINADI

 Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Humus vilayetindeki bir camiye yapılan terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin Humus vilayetinde bugün bir camiye yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınıyoruz." ifadesine yer verildi.
Saldırıda hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, Suriye hükümeti ve halkına başsağlığı dilekleri iletilen açıklamada, Türkiye'nin, istikrarını, güvenliğini, birlik ve beraberliğini tahkim etme iradesini "tüm tahriklere rağmen" sürdüren Suriye'nin yanında olduğu mesajı verildi.


 

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • rasim 3 dakika önce Şikayet Et
    TÜRKİYE artık girmeli
    Cevapla
  • Cctv uzmanı 11 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye de ki reform ve kuralların bütünü suriyede de uygulanmalı, mesela caddelere mobesa yüz tanıma sistemleri, esnafa güvenlik kamerası zorunluluğu gibi, basit ama etkili adımlar acilen hayata geçirilmeli
    Cevapla
  • 2247 16 dakika önce Şikayet Et
    saldırida sirada kilise var dikkat etsinler tedbir alsınlar çünkü bu işler böyle oluyor
    Cevapla
  • Tribün 23 dakika önce Şikayet Et
    Kınamak yetmez failler bulunmalı! Kiminle işi tabiki israil-dürzi- YPG üçgeni!
    Cevapla
  • Misafir 23 dakika önce Şikayet Et
    Kesinlikle arkasında itrail abd var ve sdg pyd ypg deaş itleri yapmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güllü’nün ölümünde kritik rapor açıklandı: Dış kuvvet ve temas tespiti!
Ganalı sahte peygamberin 90 bin dolarlık yeni arabası çıldırttı!