İsrail ordusu toplu cezalandırma uyguladığı İslam beldesini viraneye çevirdi

İsrail ordusu, başlattığı saldırının ardından Kabatiye'den çekildi. Geride büyük bir yıkım bırakan askerler, 50 kişiyi gözaltına aldı. Saldırganın ailesi hala tutuklu bulunurken, belde sokaklarında temizlik başladı.

İsrail ordusu toplu cezalandırma uyguladığı İslam beldesini viraneye çevirdi
İsrail ordusu toplu cezalandırma uyguladığı İslam beldesini viraneye çevirdi
GİRİŞ 28.12.2025 19:07 GÜNCELLEME 28.12.2025 22:21

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, cuma gününden bu yana Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye beldesine düzenlediği saldırılar kapsamında yaklaşık 50 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerleri, bölgede çok sayıda Filistinliyi açık alanda sorguya tabi tuttuktan sonra çoğunu serbest bıraktı. Bet Şean'daki araçlı ve bıçaklı saldırının faili olduğu belirtilen Filistinlinin babası ile kardeşi ise halen gözaltında tutuluyor.

KARARGAHA ÇEVRİLEN EVLER BOŞALTILDI

Kabatiye beldesinden çekilmeye başlayan İsrail ordusu, askeri karargaha çevirdiği bazı evleri de tahliye etti.

İsrail ordusu, cuma gününden bu yana sürdürdüğü saldırılarla beldenin altyapısına, sokaklara ve evlere büyük zarar verdi.

Kabatiye Belediyesi ekipleri, İsrail ordusuna ait buldozerlerin toprak setlerle kapattığı yolları açmaya başladı.

FİLİSTİN BAŞBAKANI'NDAN YARDIM TALİMAT

Filistin Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Muhammed Mustafa'nın Kabatiye Belediye Başkanı Ahmed Zekarine ile telefonda görüştüğü; ilgili tüm kurumlara beldenin ihtiyaçlarının karşılanması talimatını verdiği kaydedildi.

TOPLU CEZALANDIRMA EMRİ VERİLMİŞTİ

İsrail'in kuzeyindeki Bet Şean kentinde, 26 Aralık'ta araçlı ve bıçaklı saldırı gerçekleştiren bir Filistinlinin, silahlı bir İsrailli tarafından vurulduktan sonra polis tarafından gözaltına alındığı bildirilmişti.

Söz konusu Filistinlinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kabatiye beldesinden geldiği ileri sürülmüştü.

Savunma Bakanı Yisrael Katz, 2 İsraillinin öldüğü saldırının ardından, saldırıyı düzenleyen Filistinlinin yaşadığı Kabatiye beldesinin toplu şekilde cezalandırılması talimatını vermişti.

İsrail ordusu da 26 Aralık akşamı işgal altındaki Batı Şeria'nın Kabatiye beldesinde geniş çaplı saldırı başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Kozanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Böl, Parçala, Yoket kuralının son aşamasını izliyoruz.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İşleri bahane hırsızlık milletin malına çökme hainlik
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Söz bitti....
    Cevapla
  • abdurahman 1 ay önce Şikayet Et
    Allahım sen mülkün sahibi muntekim kahharsın mazlumların yavruların feryadını duyan gören haberdar olansın senin bir kaderin vardır. zalımlerin haddini en yakın zamanda bildir Allahım
    Cevapla
  • Tunceli 1473 1 ay önce Şikayet Et
    Petrol zengini körfez ülkeleri trilyonlarca parayı amerika ve avrupa ülkelerinde tuttukları sürece soykırımcı siyonist İtrail'e para yağıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ordu’da kıyıya vuran cisim İran yapımı kamikaze İHA çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze Barış Kurulu' açıklaması: ‘Daha davet gelmedi’