Trump'tan Venezuela ile savaş açıklaması: Seçim için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ile yaşanan gerilimin bir savaşa dönüşmeyeceğini ifade etti. Trump "Venezuela ile savaşta değiliz. Ülkede önümüzdeki 30 gün içinde yeni seçim yapılmayacak" dedi.

GİRİŞ 06.01.2026 03:30 GÜNCELLEME 06.01.2026 08:45

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kaçırılmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan bölgeye ilişkin sert açıklamaları devam ediyor.

NBC News'e konuşan Trump "Venezuela ile savaşta değiliz. Ülkede önümüzdeki 30 gün içinde yeni seçim yapılmayacak" sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump

Trump'ın açıklamaları şu şekilde;

"VENEZUELA İLE SAVAŞTA DEĞİLİZ"

"Venezuela ile savaşta değiliz. Biz uyuşturucu satan insanlarla savaş halindeyiz.

"30 GÜN İÇİNDE SEÇİM OLMAYACAK"

Ülkede 30 gün içinde seçim olmayacak. Önce ülkeyi düzeltmemiz gerekiyor. Seçim yapılamaz. Halkın oy kullanmasının hiçbir yolu yok. Uzun vadeli iş birliği gerekiyor.

PETROL ŞİRKETLERİNE MESAJ

Venezuela'nın enerji alt yapısını inşa etmek için çok büyük miktarda para harcanması gerek. Petrol şirketleri bu masrafları karşılayacak. Daha sonra bizden veya gelirler yoluyla ödemesi yapılacak."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • bübü 1 gün önce Şikayet Et
    bu nasıl bir laf okurken çok sinirlendim burda çok belli venezuella içten satılmış
    Cevapla
  • Haydar 1 gün önce Şikayet Et
    ABD yi çökmekten kurtarmaya çalışıyor ama her eyalet bildiğini okuyor..
    Cevapla
  • asd 1 gün önce Şikayet Et
    Hadi yaaa öyle miymiş? Sana bunu eyalet valileri mi söyledi???
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    petrol ve yeraltı zenginlikleri nerede varsa ABD oraya özgürlük ve demokrasi getriyor ABD nin özgürlük anlayışı petrole ve doğal zenginliklere dayalı bu arada şunu da unutmayın en büyük müttefiki de Rusya ve Çin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Savaşta değilsen, mesele uyuşturucu ise petrol ne ayak biz yöneteceğiz ne saçmalık. Çok adi bir tiyatro bu. Ama insanlığa yazıklar olsun.
    Cevapla
  • hasan 1 gün önce Şikayet Et
    şeref yoksunu bir halksınız ABD liler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da su krizi! Kesinti duyurusu sonrası evde ‘depo düzeni’ gündem oldu
En düşük emekli maaşına düzenleme! SSK Bağkur emekli maaşı hesabı değişti! İşte tablo