İsrail ordusundan son dakika İran açıklaması: Söylentilere itibar etmeyin

İsrail ordusundan yapılan açıklamada İran’daki durum ve İsrail’in pozisyonu ile ilgili birçok söylentinin yayıldığı belirtilerek, "Sürpriz senaryolara karşı yüksek teyakkuz halindeyiz" denildi.

İsrail ordusundan son dakika İran açıklaması: Söylentilere itibar etmeyin
İsrail ordusundan son dakika İran açıklaması: Söylentilere itibar etmeyin
GİRİŞ 13.01.2026 05:57 GÜNCELLEME 13.01.2026 05:57

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran’daki durum ve İsrail’in pozisyonu ile ilgili birçok söylentinin yayıldığı belirtilerek, "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) savunmada hazır durumdadır ve gerekmesi halinde sürpriz senaryolara karşı yüksek teyakkuz halindedir. İran’daki protestolar İran’ın iç meselesidir" denildi.

'İRAN'IN İÇ MESELESİDİR'

İsrail ordusu, İran’da 28 Aralık'tan bu yana devam eden protesto gösterileri ile ilgili açıklama yaptı. IDF Sözcüsü Effie Defrin tarafından sosyal medya platformu X’te yayınlanan ve IDF’nin Türkçe hesabından da paylaşılan açıklamada, İran’daki durum ve İsrail’in pozisyonu ile ilgili birçok söylentinin yayıldığı hatırlatılarak, "Daha önce de belirtildiği gibi, IDF savunmada hazır durumdadır ve gerekmesi halinde sürpriz senaryolara karşı yüksek teyakkuz halindedir. İran’daki protestolar İran’ın iç meselesidir" ifadeleri kullanıldı.

'SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN'

İsrail ordusunun İran’daki gelişmelerle ilgili düzenli değerlendirmeler yapmayı sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "Pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik olması halinde bilgilendirme yapacağız. Vurgulamak isterim: Söylentilere itibar etmeyin" denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ersever 53 dakika önce Şikayet Et
    İsrail irana saldırdı, çok az islam ülkesi tepki gösterdi. Halbuki bütün islam ülkeleri sert tepki göstermeliydi.
    Cevapla
  • Mehmet 55 dakika önce Şikayet Et
    Bizde yedik İtraile güvenilmez dikkat etmek gerekir
    Cevapla
  • Tc vatan 1 saat önce Şikayet Et
    İç meselesi dediğine göre bir hareket ol arttır.
    Cevapla
  • Başkan 1 saat önce Şikayet Et
    Aslında bütün mesele türkiye plan yavaş yavaş işliyor türkiye yakında çok zorluklarla karşı karşıya kalacak malesef durum çok vahim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de alarm! Suudi Arabistan hesabı tutmadı! Dengeleri sarsan hamleler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İran mesajı: Kaos istemiyoruz!