ABD basınından iddia: Beyaz Saray ile Rıza Pehlevi arasında gizli görüşme

Son dakika haberi: ABD basınında yer alan haberlere göre Beyaz Saray Özel Temsilcisi Witkoff, gizlice Rıza Pehlevi ile görüştü.

GİRİŞ 13.01.2026 21:13 GÜNCELLEME 13.01.2026 22:11
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • ABD basını, Beyaz Saray Özel Temsilcisi Witkoff ile Rıza Pehlevi'nin gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.
  • Gösterilere destek veren Pehlevi, "Ulusal zafer anında ülkeme dönmeye hazırlanıyorum" demişti.
  • İranlı protestoculara destek veren ABD Başkanı Trump bugün yaptığı açıklamada, "Yardım yolda" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: İran'da 28 Aralık'ta başlayıp tüm ülkeye yayılan protestolar sürerken, ABD Başkanı Donald Trump da protestoculara destek çağrısı yaparak "Yardım yolda" dedi. Süreç boyunca, İran'a dönmeye hazır olduğunu söyleyen Rıza Pehlevi hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

ABD basınının duyurduğuna göre Beyaz Saray Özel Temsilcisi Witkoff, gizlice Rıza Pehlevi ile görüştü.

Son dakika... Reuters'a konuşan İranlı yetkili: Protestolarda can kaybı 2 bine yükseldiSon dakika... Reuters'a konuşan İranlı yetkili: Protestolarda can kaybı 2 bine yükseldi

Son dakika haberi! Trump'tan İranlı eylemcilere: Yardım yoldaSon dakika haberi! Trump'tan İranlı eylemcilere: Yardım yolda

Rıza Pehlevi'nin, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile 2021'de yaptığı görüşmeden bir kare.

"DİZ ÇÖKTÜRECEĞİMİZDEN EMİNİM"

Eski İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin oğlu Rıza Pehlevi protestoları destekleyerek İran'a döneceğini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan paylaşım yapan Pehlevi, "Şimdi, ilk çağrıya verdiğiniz kararlı yanıtla, sokaklardaki varlığımızı daha anlamlı hale getirirken, aynı zamanda onun finansal damarlarını keserek, İslam Cumhuriyeti'ni ve yıpranmış ve kırılgan baskı aygıtını diz çöktüreceğimizden eminim" ifadelerini kullanmıştı.

"ÜLKEME DÖNMEYE HAZIRLANIYORUM"

Devrimin yakın olduğuna inandığını belirten Pehlevi, "Ben de ulusal devrimimizin zafer anında, büyük İran halkının yanında olmak için vatanıma dönmeye hazırlanıyorum. O günün çok yakın olduğuna inanıyorum" demişti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • mevhibe inal 1 ay önce Şikayet Et
    Aynı Emperyalistler, Aynı Oyunlar........"Operasyon Ajax" hatırlamakta fayda var. Halaaa kaynakları Millileştirmeye, Komşuluğa, Ticarete izin yok!
    Cevapla
  • Günaydın Reis 1 ay önce Şikayet Et
    İran, israili vuran tek ülke. İran olmasa komşumuz israil ve abd olurdu herhalde. Paralelci yorumcular da bunun için uğraşıyor ya...
    Cevapla
  • Halisdemir 1 ay önce Şikayet Et
    Dön dön de gör. Paralelcilerin Türkiye'ye dönme hevesi gibi.
    Cevapla
  • Halil dağlı 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ve itrail uşağı Humeyniyide babasını indirmeleri için İngiltere göndermişti
    Cevapla
  • Faruk 1 ay önce Şikayet Et
    kendinin gelmesine gerek yok. Amerika'dan İran'a doğru baksa zaten burnu İran sınırına girmiş olur. avel adamın burnu büyük olur. bunun tipinden ve burnundan tam bir avel olduğu hemen anlaşılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu, detayları açıkladı! Sosyal medyaya 15 yaş sınırı geliyor
Pakistan, Afganistan'a savaş ilan etti! Elinde altın olanlar dikkat