İran'dan ABD'nin Orta Doğu müttefiklerine uyarı: Sizi vururuz
İran, bölge ülkelerinden, ABD'nin İran'a yönelik olası saldırısını engelleme çağrısı yaptı. Tahran yönetimi, ABD'nin Orta Doğu müttefiklerine, ABD'nin İran'a saldırması halinde kendi topraklarındaki ABD üslerini vuracağı uyarısında bulundu.
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan İranlı üst düzey yetkili, Tahran yönetiminin, bölge ülkelerinden ABD'nin İran'a yönelik olası saldırısını engellemesini istedi.
İranlı yetkili, ABD'nin Orta Doğu müttefiklerine, Washington yönetiminin İran'a saldırması halinde müttefik topraklarındaki ABD üslerini vuracağını ilettiğini belirtti. Yetkili, "Tahran; Suudi Arabistan ve BAE'den Türkiye'ye kadar, bölgedeki ülkelere, ABD'nin İran'ı hedef alması halinde bu ülkelerdeki ABD üslerine saldırılacağını söyledi." dedi.
Dini lider Hamaney dahil tüm üst düzey askeri ve siyasi İranlı yetkili; ABD'in topraklarını hedef alması durumunda bölgedeki Amerikan varlığına saldıracaklarını daha önce de deklare etmişti.
BİNLERCE ÖLÜ VAR
İran'da para birimi riyalin rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından Tahran'da kapalı çarşı esnafının 28 Aralık'ta başlattığı protestolar sürüyor. Başta gençler olmak üzere yüz binlerce insanın sokağa döküldüğü eylemlerde binlerce can kaybı olduğu iddia ediliyor. İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), 14 Ocak'ta yayımladığı raporda, 147 emniyet görevlisi ve 2 bin 403 gösterici olmak üzere toplam 2 bin 550 kişinin hayatını kaybettiğini paylaştı. Tahran yönetimi ise, ölü sayısına dair şu ana kadar resmi bir açıklama yapmadı.
-
Haci Emmi 1 saat önce Şikayet EtKim ne derse desin. Sıra bize geliyor beyler. BOP tamamlanacak herhalde. Engel olarak görülen tüm devletler sıra ile çökertiliyor AB-D ve İsrail tarafından. Türk milleti olarak bunun farkına varmamız lazım. Yıllar önce Erbakan hoca bunu dllendirmişti. Sırası ile Irak, Libya, Mısır, Suriye, İran karıştırıldı ve öylece bırakıldı. Kendisine gelemedi hiç biri. UYANIK OLALIM LÜTFENN !Beğen
-
Deme yav 1 saat önce Şikayet Etİranda parası değer kaybetti diye ortalık karıştı. Ortalık karışınca iran parası çok değerlenmiş olmalı.Beğen
-
Ertaç Akgün 2 saat önce Şikayet EtTürkiye zaten kürecik ve incirlik üyeleriyle ilgili İran'a güvence verdi... Körfez ülkeleri düşünsun...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Kırşehirli 2 saat önce Şikayet Etİranlılar için yas ilan edip kendi şehitlerini gürmezden gelenler nerdesinizBeğen
-
Gazze nerede?! 1 saat önce Şikayet EtHepsini görüyoruz çok şükür.Beğen
-
Rıfkı 2 saat önce Şikayet EtSiyonistlerle pazarlıklar nasıl gidiyor iran? Herşey yolunda mı? Türkiye ve Suriye'ye karşı pkk ya destek vermeyi kabul ettiniz mi? :)Beğen Toplam 2 beğeni
-
Spin propaganda 1 saat önce Şikayet EtFitne iş başındaBeğen