Macron'dan Trump'a rest: Benzeri görülmemiş zincirleme sonuçları olur
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Grönland'ın egemenliğinin ihlal edilmesi halinde, "bunun eşi benzeri görülmemiş" zincirleme sonuçları olacağını söyledi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Macron'un katılımıyla Bakanlar Kurulu Toplantısı düzenlendi. Hükümet Sözcüsü Maud Bregeon'un toplantının ardından basına yaptığı açıklamaya göre, Macron, Bakanlar Kurulu'nda Grönland meselesine değindi.
Macron, toplantıda, Fransa'nın Grönland'daki durumu yakından takip ettiğini ve Danimarka'nın egemenliğiyle dayanışma içinde hareket edeceğini vurguladı.
Fransa Cumhurbaşkanı, "Grönland hakkındaki açıklamaları hafife almıyoruz: Eğer Avrupalı ve müttefik bir ülkenin egemenliği ihlal edilirse, eşi benzeri görülmemiş zincirleme sonuçlar olur." ifadelerini kullandı.
Fransa Grönland'da asker konuşlandıracak
ABD talimat verdi: Saldırı grubunu Orta Doğu'ya gönderiyor
"ARTIK ÇOK CİDDİYE ALINMALI"
Başbakan Sebastien Lecornu, Ulusal Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'e yönelik açıklamaları hakkında "Donald Trump'ın niyeti ciddi ve artık çok ciddiye alınmalı." dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, bu sabah konuk olduğu RTL radyosunda, Fransa'nın Grönland'ın başkenti Nuuk'ta 6 Şubat'ta konsolosluk açacağını duyurmuştu.

TRUMP'IN GRÖNLAND SÖYLEMLERİ
ABD Başkanı Trump, Grönland ile ilgili sorulara, "Grönland'ı almazsak, Rusya veya Çin alacak. Ben başkan olduğum sürece bu olmayacak. Askeri varlık yeterli değil. Mülkiyete sahip olmanız gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.
Çin ve Rusya'ya ait denizaltı ve diğer savaş gemilerinin Grönland çevresinde varlık gösterdiğini belirten Trump, buna müsaade etmeyeceklerini ve "bir şekilde Grönland'ı alacaklarını" söylemişti.
Trump, Grönland'ı almak istemelerinin NATO ülkelerinin birliğini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise "Bizim onlara ihtiyacımızdan çok onların bize ihtiyacı var." sözleriyle yanıt vermişti.
Danimarka'ya bağlı özerk bölge olan Grönland ise daha önce ABD tarafından gelen ve egemenliğin devredilmesini de içeren yaklaşımları reddetmişti.
-
Misafir 11 dakika önce Şikayet EtAllah'ım bu zalimleri birbirine düşür, İslam ülkelerini sağ salim selamete ulaştır.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Kamil 25 dakika önce Şikayet EtTarihte Fransa , Amerika'nın Bağımsızlığını kazanmasına , İngiliz Kraliyeti kolonistlerinden kurtulmasına yardım etti . Başkan Macron , Başkan Trump'a yanaşarak , Fransa'nın Grönland paylaşımındaki payının artmasını arzu ediyor . Kendince , İngiltere ve Almanya bunu seyredecek , kabullenecek .Beğen
-
Nedim 30 dakika önce Şikayet EtVenezuela ya saldırdığında hiç bu kadar net konuşmadım.bu dsha başlangıç siz bekleyin.ABD o kadar borçu var nerden çıkartacak onun peşinde.Adam resmen Venezuela petrolü benim diyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 33 dakika önce Şikayet EtMacrona hak verdim şimdi,Amerika ilhak ederse bizde ege adalarını ve kıbrısın geri kalanına ilhak eder bizim olanı tekrardan alırız.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ali 40 dakika önce Şikayet EtHe he seni kim tinliyorBeğen
