Trump'ı İran'a saldırmaktan Türkiye dahil dört ülke vazgeçirdi
İngiliz The Guardian gazetesi; Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Umman'ın yürüttüğü diplomatik temasların, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a yönelik olası saldırıdan vazgeçirmede etkili olduğunu yazdı.
- ABD Başkanı Donald Trump, İran'da başlayan protestolarla ilgili olarak "ölümcül güç" kullanılması durumunda müdahale edeceğini belirtmişti.
- Türkiye ve bazı Körfez ülkeleri, Washington'ın olası bir saldırısının büyük bir çatışmaya yol açacağı endişesiyle Trump'a saldırı başlatmaması çağrısında bulundu.
- Bu diplomasi trafiği, Trump'ın askeri bir harekattan şu anlık vazgeçmesini sağladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'da devam eden protestolarda "ölümcül güç" kullanılması halinde bu ülkeye müdahale edeceğini söylemişti. Ancak Trump, İran'a yönelik olası bir saldırıdan şu an için vazgeçmiş gibi görünüyor.

TÜRKİYE VE BAZI KÖRFEZ ÜLKELERİ DEVREYE GİRDİ
İngiliz The Guardian gazetesi, Trump'ın bu kararından vazgeçmesinde Türkiye ve Körfez ülkelerinin yürüttüğü diplomasinin etkili olduğunu yazdı.
Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Umman; Washington'ın olası bir saldırısının Orta Doğu genelinde büyük ve içinden çıkılması zor bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunarak, Trump'a, İran'a yönelik hava saldırıları başlatmaması çağrısında bulundu.
Haberde, "ABD'nin müttefiki olan bu ülkelerin kaos uyarılarının, Trump'ı çarşamba gecesi için askeri bir harekattan şimdilik vazgeçmeye ikna etmiş gibi göründüğü" belirtildi.

BİNLERCE ÖLÜ VAR
İran'da para birimi riyalin rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından Tahran'da kapalı çarşı esnafının 28 Aralık'ta başlattığı protestolar sürüyor. Başta gençler olmak üzere yüz binlerce insanın sokağa döküldüğü eylemlerde binlerce can kaybı olduğu iddia ediliyor. İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), toplam 2 bin 677 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 600'deb fazla kişinin yaralandığını ve 19 bin 97 kişinin de gözaltına alındığını aktardı. paylaştı. Tahran yönetimi ise, ölü sayısına dair kadar resmi hiçbir açıklama yapmadı.
-
Dolar 8 dakika önce Şikayet Etiran derhal ,çin para birimi yuan a gecmeli.dolar yerinede yuan kullanirsa,ekonomisi bir senede ust seviyeye cikar.Beğen
-
Misafir 17 dakika önce Şikayet EtKomşu iran yönetimi ve halkı bunu iyice kafalarına sokmaları lazım, iyice bilmelidirki Türkiyenin her zaman her durumunda, yanında olması lazım, iran için en iyi Dost bulunmaz firsattir, Gaziantep ❤️❤️❤️Beğen
-
salim 17 dakika önce Şikayet Etadamlar kürtleri kullanarak sınırımızda yeni bir israil kuruyor, iran'ı parcalamak istiyorlarBeğen
-
Mızrak 21 dakika önce Şikayet Etİran aklını başına alsın. Ümmetin tüm unsurları ellerindeki imkanları kullanıp İran'ı ipten aldı. Ümmet ile çatışmayı bırakıp ayrı baş çekmekten vazgeçmeleri gerekiyor. Zaman birlik olma zamanı. Sürüden ayrılanı kurt kapar.Beğen
-
Misafir 23 dakika önce Şikayet EtHerzaman her yerde karada denizde hertürlü birlikte olmak ne mutlu ğünlere selamünaleykümBeğen Toplam 3 beğeni