İspanya Gazze Barış Kurulu'na katılmayacak
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, BM çerçevesinin dışında gördükleri için Gazze Barış Kurulu'na katılmayacaklarını açıkladı.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, perşembe günü Avrupa liderlerinin gayri resmi toplantısında Gazze Barış Kurulu'na katılmayacaklarını açıkladı.
İspanyol Başbakan, kurulun başta Gazze'deki barışı denetlemek için tasarlandığını ancak ABD Başkanı Trump tarafından Davos'ta sunulduğu şekliyle küresel çatışmaları genişletmek istediğini belirtti. Ayrıca Gazze Barış Kurulu'nu Filistin Ulusal Yönetimi'ni içermemekle eleştirdi.
"GAZZE'NİN GELECEĞİNE FİLİSTİNLİLER KARAR VERMELİ"
Sanchez, "Gazze'nin geleceğine Filistinliler karar vermelidir. İsrail ile barışçıl ve güvenli bir arada yaşamanın geleceğine de temel olarak İsrail ve Filistin tarafından, iki devletli çözümü uygulayan, insani yardımın girişine izin veren ve iki ülke arasında barışı garanti eden bir diyalog süreciyle karar verilmelidir." dedi.
Ayrıca oluşturulan kurulun BM kararlarıyla uyumlu olmadığına dikkat çekti.
El futuro de Gaza deben dirimirlo los palestinos y los israelíes en un proceso dialogado que implemente la solución de los dos Estados. pic.twitter.com/mfPeDiYADu
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) January 23, 2026
-
misafir 20 dakika önce Şikayet Ettrumpun istediği bm ekarte edip kendisinin yapmak istediği her şeyi onaylayan bir sistem kurmakBeğen
-
vatandaş 1 saat önce Şikayet EtSOYKIRIM ORDUSU KATİLLER sürüsü alçaklar ne isterse o oluyor nefret etikleri HİTLERİN yolundan giden alçaklar bu gidişle bir HİTLER daha çıkartacakla Filistinli Gazzeli mazlum ve mağdurların ağladığı yalvardığı gibi yalvaracaklar işine geldiği gibi holokost soykırım laflarını artık yutturamazlar er geç hesap verecekler er geç ilahi adalet tecelli edecekBeğen Toplam 1 beğeni
-
Gerçekler 1 saat önce Şikayet EtBizim yapmadığımız şeyi İspanya yapıyor helal olsunBeğen Toplam 5 beğeni