Hamas kurucularından Ebussebih, Gazze'de vefat etti
Hamas, kurucuları arasında bulunan 78 yaşındaki Ataullah Ebussebih'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, Ebussebih'in Filistin davasına adağı ömrüne değinilerek, Gazze'de halkıyla birlikte son nefesine kadar direndiği vurgulandı.
- Hamas'ın kurucularından ve eski Esirler ve Özgürlükler Bakanı Ataullah Ebussebih, 78 yaşında Gazze'de hayatını kaybetti.
- Ebussebih, Filistin davasına düşünür, yazar, şair ve eğitimci kimliğiyle uzun yıllar çalıştı; özellikle de hapishanelerdeki Filistinlilerin hakları için çaba sarf etti.
- Son nefesine kadar Gazze'de halkıyla birlikte İsrail işgaline direnen Ebussebih, ulusal mücadeleye bağlılığı ve fedakarlığıyla gönüllere taht kurdu.
Hamas'ın kurucularından, Siyasi Büro Üyesi ve eski Esirler ve Özgürlükler Bakanı Ataullah Ebussebih, 78 yaşında Gazze'de hayatını kaybetti.
"Türkiye olmasaydı biz de Gazze gibi olurduk"
FİLİSTİN DAVASINA UZUN YILLAR HİZMET ETTİ
Hamas tarafından yayımlanan taziye mesajında, Ebussebih'in siyasi kimliğinin yanı sıra düşünür, yazar, şair ve eğitimci kimliğiyle de Filistin davasına uzun yıllar hizmet ettiği vurgulandı.

HAPİSHANEDEKİ FİLİSTİNLİLERİN HAKLARI İÇİN YILLARINI VERDİ
Ebussebih'in siyaset, düşünce, edebiyat ve eğitim alanlarında Filistin halkının haklarını savunduğu, özellikle İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin haklarının korunmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıktığı kaydedildi.

SON NEFESİNE KADAR GAZZE'DE HALKIYLA BİRLİKTE DİRENDİ
Açıklamada, Gazze'de halkıyla birlikte zorlu koşullara sabırla göğüs geren Ebussebih'in, ulusal mücadeleye bağlılığına, fedakarlığına ve halkla iç içe duruşuna dikkat çekilerek, "Vefat edene kadar, Gazze'de halkıyla bütün olarak sabırla ve kararlılıkla direndi." denildi.
Mesajda ayrıca, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Filistin halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.
-
karadüzü 2 gün önce Şikayet EtRabbim Gazzede'de ṣehit edilen binlerce masum, mazlum bebek, çocuk mücahitlere ve merhums gani gani rahmet eylesin. Makamları Âlî Mekanları Cennet olsun İnṣaAllah.Beğen Toplam 20 beğeni
-
Bey 2 gün önce Şikayet EtHepimiz Allah'tan geldik ve hepimiz Allah'a döneceğiz. Rabbim şehitlerle beraber cennetine alsın.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 2 gün önce Şikayet Etşehitlerle Haşr olur inşaallahBeğen Toplam 6 beğeni
-
Avsaroğlu 2 gün önce Şikayet EtRabbım gani gani rahmet eylesin.Beğen Toplam 12 beğeni
-
Uyan Türkiyem 2 gün önce Şikayet EtMekanı cennet olsun büyük kahramanBeğen Toplam 16 beğeni