AB'ye rağmen kabul edildi! Muhbir krizi büyüyor! Soruşturma başlatıldı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, muhbirlerin korunmasına ilişkin AB kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle Slovakya hakkında ihlal süreci başlattı.
Komisyonun açıklamasında, Slovakya’da Aralık 2025’te kabul edilen yasal düzenlemenin, AB Muhbirlerin Korunması Direktifi’yle bağdaşmadığı belirtildi.
Söz konusu düzenleme kapsamında Slovakya Muhbirleri Koruma Ofisi’nin kapatılmasının ve kurum yöneticilerinin görev sürelerinin erken sona erdirilmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, yeni yasayla getirilen "gözden geçirme mekanizmasının", muhbirlere sağlanan korumanın yetkili makamlar veya savcılar tarafından geri çekilmesine imkan tanıdığı vurgulandı.
Komisyon, muhbirlerin korunmasının geri alınmasına ilişkin kararların yargı denetimine tabi olmamasının, AB Temel Haklar Şartı’nda yer alan etkili başvuru hakkını zedelediğine dikkati çekti.
AB'YE RAĞMEN KABUL EDİLDİ
Açıklamada, Komisyonun söz konusu endişelerini daha önce Slovak makamlarına ayrıntılı şekilde ilettiği, buna rağmen düzenlemenin parlamentoda kabul edildiği belirtildi. Bu nedenle Bratislava yönetimine resmi bildirim mektubu gönderildiği ve bir ay içinde yanıt verilmesinin beklendiği bildirildi.
YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALACAK
Slovakya Anayasa Mahkemesinin, düzenlemenin yürürlüğe girişini anayasal uygunluk denetimi tamamlanana kadar askıya aldığı bildirildi.
İhlalin tespiti halinde Slovakya, yasayı AB hukukuna uygun hale getirmezse, AB Adalet Divanına sevk edilecek ve para cezası dahil yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecek.
AB'nin kara para aklamayla mücadele, veri koruma, Birliğin mali çıkarlarının korunması, gıda ve ürün güvenliği, halk sağlığı, çevre ve nükleer güvenlik gibi çeşitli alanlarda AB yasalarının ihlal edildiğini ihbar eden kişilere yüksek düzeyde koruma sağlanmasını öngören direktifi 2021'de yürürlüğe girmişti.
-
ÖNCE VATAN 14 dakika önce Şikayet EtTürkiye ye hainlik yapanlar mahkeme kararına riayet ettirilerek Türk yargısına teslim olmayanlara belirli bir süre verilerek teslim olmaları sağlanmalı. Teslim olmayanlar hainliğe devam etmiş olmalarından dolayı TC kimliği iptal edilerek vatandaşlıktan çıkartılmalıdır. Bu gibi kişilerin tüm mal varlıkları hazineye devri sağlanmalıdır. Huzurumuz için adalet istiyoruz.Beğen
-
Usta 19 dakika önce Şikayet EtBenim alanıma dokunma diyor kısa anlamı buBeğen
-
Bircihan 38 dakika önce Şikayet EtCan Dündar sizin için bir muhbir bir mı sığınmacı mı yoksa soyadı kanunu ile Türk kimliği ala gayrimüslimlerden biri mi abBeğen
-
HIDIR BUDUR 42 dakika önce Şikayet EtGENEL MANZARA : "Gemi karaya oturdu ve tayfalar gemiyi birer birer terkediyor. Kriko Aşagııııııı.....Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtAB ye girmeye gerek yık tüm yasaları bizimle bağdaşmaz ve hep onlar haklı çıkar onun için gerek yok çünkü biz sömürge yönetimini kesinlikle kabul etmeyizBeğen Toplam 1 beğeni