Catherine O'Hara hayatını kaybetti

"Evde Tek Başına" film serisinin yıldızı Kanadalı aktris Catherine O'Hara, 71 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 31.01.2026 06:40 GÜNCELLEME 31.01.2026 09:33

Kanadalı aktris Catherine O'Hara hayatını kaybetti. "Schitt's Creek, Evde Tek Başına ve Best in Show" ile bilinen sanatçı O'Hara 71 yaşındaydı.

Oyunculuğuna 1970'lerde başlayan O'Hara, skeç programı SCTV'nin yaratıcıları arasındaydı. Sinemada 1980'lerde Donald Sutherland ile birlikte rol aldığı Nothing Personal ile çıkış yakaladı. 1985'te ise Martin Scorsese'nin After Hours filminde oynadı.

O'Hara, 1988'de Tim Burton'ın komedi-korku filmi Beterböcek'te rol aldı ve bu rolünü 2024'te çekilen devam filminde de sürdürdü. İlk filmin setinde, 1992'de evleneceği yapım tasarımcısı Bo Welch ile tanıştı.

Kendisine ünü kazandıran 1990 yapımı çok izlenen Evde Tek Başına adlı seride Macaulay Culkin'in annesini canlandıran O'Hara, aynı filmin 1992'de çekilen devam filminde de rolünü sürdürdü.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Namyelüs 53 dakika önce Şikayet Et
    Şimdi sorgu melekleri karşısında TEK BAŞINA!
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 1 saat önce Şikayet Et
    Hiç kimse ölümsüz değildir Bütün canlılar ölümü Tadacaktir
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    ateşi çok bol olsun.
    Cevapla
  • kunta kinte 1 saat önce Şikayet Et
    onun ateşinin sana faydası varmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kandil’den entegrasyon sonrası ilk söz! Türkiye’ye çatmadı... Masumiyet rolü:Zararımız yok
Altın ve gümüşte sert dalga: Yatırımcı neye hazır olmalı?