Trump'tan tarihi görüşmeye ilişkin son dakika açıklaması!
ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile "mükemmel" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, Tayvan, Rusya-Ukrayna Savaş, İran ve Çin'in ABD'den petrol ve gaz alımı konularını ele aldıklarını açıkladı.
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile telefonda görüştü. Trump, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Çin Devlet Başkanı Xi ile mükemmel bir telefon görüşmesi yaptım. Uzun ve kapsamlı bir görüşmeydi" dedi.
Trump, görüşmede, ekonomi, savunma, nisan ayında Çin'e yapacağı ziyaret ile Tayvan, Rusya-Ukrayna Savaş, İran, Çin'in ABD'den petrol, gaz ve soya fasulyesi alımı, uçak motoru teslimatları ve diğer birçok konuyu ele aldıklarını açıkladı.
Görüşmenin çok olumlu geçtiğini aktaran Trump, "Çin ile ilişkilerimiz ve Başkan Xi ile kişisel ilişkilerim son derece iyidir ve ikimiz de bu durumu sürdürmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Başkanlığımın önümüzdeki üç yılında Başkan Xi ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili birçok olumlu sonuç elde edileceğine inanıyorum" dedi.

HEMEN ÖNCESİNDE PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Çin haber ajansı Xinhua, Devlet Başkanı Xi Jinping'in, ABD'li mevkidaşı Trump ile telefonda görüştüğünü belirtti.
Görüşmenin, Şi'nin gün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkati çekti.

Şİ'DEN RUSYA'YA BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI
Şi, Putin ile görüşmesinde ise uluslararası durumun giderek çalkantılı hale geldiği bir dönemde Rusya'ya sorumlu büyük güçler olarak birlikte hareket etme çağrısı yapmıştı.
Çin-Rusya ilişkileri için yeni yol haritası çizmek üzere çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Şi, tarafların daha derin stratejik koordinasyon ve daha proaktif yaklaşımla ilişkilerin doğru yolda devam eden gelişimini sürdürmesi gerektiğini belirtmişti.
Rusya Devlet Başkanı Putin de giderek karmaşıklaşan ve kırılgan hale gelen uluslararası durum karşısında Rusya'nın Çin ile Birleşmiş Milletler (BM), Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), BRICS gibi çok taraflı platformlarda işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu vurgulamıştı.
-
ismail 7 dakika önce Şikayet Etne yazıkki öyleBeğen
-
Gültepeli Bjk 38 dakika önce Şikayet EtKapitalistt sistem işgal ett böll parçalaa sömürr kanınıı emm yokkett siyonistlerinn oyunlarıı vee çokta güzel baceriyorrlarrBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ali AydıN 43 dakika önce Şikayet Etgüçlü bir türkiye olmadan dünyada kahbelik devam eder Allah cc tük milletini tekrar ayağa kaldıracaktır inşallahBeğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 57 dakika önce Şikayet Et3 şeytan ( Amerika Rusya Çin ) Bir araya gelip dünyayı bölüşüyorlar. ALLAH aralarını bozsunBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 58 dakika önce Şikayet EtÇine tayvani, ukranyayi Ruslara,iranıda Amerika'ya bıraktılar,anlaştılar kimse kimseye karismama kararı alınmış demekkiBeğen Toplam 2 beğeni